Kristina Ćavar s ciklusom “Kozmički prolaz” izlaže u Galeriji Rondo u Mostaru

U Galeriji Rondo u Mostaru u petak u 19 sati bit će otvorena samostalna izložba akademske slikarice Kristina Ćavar, mag. Ars sacra.

Na izložbi će biti predstavljeno 25 kolaža manjega formata iz ciklusa “Kozmički prolaz“.

Komentirajući radove Kristine Ćavar, Danijela Kegelj u predgovoru izložbi napisala je da se u Kristini nešto promijenilo: “Njene boje su se sažele, svedene na nekoliko tonova, snažniji je kontrast crnog i bijelog. Uporno gleda u nebeska tijela, u te crne rupe, odašilje signale (nadajući se odgovoru?), iscrtava koordinate kao da traži put ka gore, ili putokaz ka nama, na Zemlji.”

Hrvatski fizičar Davor Pavuna napisao je da Kristina Ćavar “ima vrlo dojmljiv osobni prikaz SveMira i pojavnostima koje nas fizičare strasno zanimaju, a koje ona isto tako strasno umjetnički projicira na platno. Poglavito mi se dojmila simbioza makro i mikro Kozmosa! Umjetnica spontano uklapa život zvijezda u okvir ‘ovosvjetskog’ crteža:  mozaik je to duhu ugodan i budi svijest o beskonačnosti Bitka…” te da Kristinino umjetničko djelo u njemu “budi istinskog čovjeka i uvijek ponovno otvara najdublja pitanja o Svijesti, Ljubavi i Životu…”.

Kristina Ćavar rođena je 1. ožujka 1985. godine u Doboju. Na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru, sa sjedištem u Širokom Brijegu, diplomirala je 2008. u klasi prof. Ante Kajinića, slikarski odjel. Poslijediplomski studij Ars sacra na istoimenoj Akademiji završila je 2010. kod istoga profesora. Imala je 12 samostalnih i preko 50 skupnih izložbi. Članica je Društva hrvatskih likovnih umjetnika Federacije BiH te Udruženja likovnih stvaralaca Šabac, Srbija.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

  • Brate koja škrabotina iskreno nigdje veze s’vezom,ovo bi ja i nogom mogao nacrtat,ovo bi se trebalo zvati Šteta Boja……

  • Picasso apstrakcija ti nije jaca strana. Tvoj je mozak navikao na konje s pojila i na sipke i pojate. Jedina tehnika koju poznajes u slikarstvu je ulje na platnu. Suvišno je dalje i objasnjavat stručnjaku poput tebe

  • Nemaš ti pojma o životu! Tvoj haha sve govori o tebi. Argumenata nemaš, samo znaš pametovati. Pusti ljude da rade i nešto ostvari u životu. Pređi s riječi na djela. Nisi ni vidio izložbu donosiš sud o svemu i svačemu, pa i o ovome.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.