Krešić: Cijene u Neumu su dvostruko jeftinije nego u Hrvatskoj

Godišnji odmor za mnoge ove bi godine mogao biti pravi luksuz.

Inflacija nije zaobišla sunce i more pa će apartmani ove sezone biti skuplji i do 20 posto.

Postojale li ljetovanje privilegija bogatih za N1 govore Ljiljana Čukić, menadžerica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Ivana Vladović – Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije i Davor Krešić, potpredsjednik Udruge hotelijera Neum.

Menadžerica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore kaže da Crna Gora spremna dočekuje turiste. U Neumu je već počela hotelijerska sezona, dok Dalmacija ima široku ponudu za svoje goste.

Veliko je zanimanje građana Sarajeva za turističku ponudu Crne Gore. Ljudi koji preferiraju aktivan odmor imaju sve u Crnoj Gori. Zanimanje je i u regiji, ali i u Europi, kaže.

ŽZH sufinancira izgradnju bazena

U Hrvatsku su svi dobrodošli, turisti iz BiH su vjerni turisti i tome se radujemo. Mi smo postali hit destinaciji na svjetskoj razini. Cijene su se podligle kao i svugdje u svijetu. Svi su dobrodašli i radujemo vam se, kaže za N1 Ivana Vladović iz Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije.

Neum je spreman za turistučku sezonu i što se tiče hotilijera već je u punom zamahu i već radimo u punom kapacitetu. Imamo u blizini Međugorje, Dubrovink i Korčulu. Mi moramo rješiti prometnu dostupnost, zračne luke, povezanost s letovima. Mi koristimo dubrovačku i splitsku zračnu luku, ali je žalosno što ne koristimo i mostarsku. Vidim, radi se strategija turizma BiH i mislim da će biti zasnovan na realnim principima. Trebamo sve sustavno planirati kako bi svi mogli od toga živjeti, kaže Davor Krešić, potpredsjednik Udruženja hotelijera Neum.

Krešić kaže da uspoređujući Neum s konkurentskim destinacijama da je puno povoljniji od Hrvatske.

Što se tiče kvalitete hotela ne zaostajemo za urednim destinacijama u regiji, cijene su dvostruko jeftinije nego u Hrvatskoj. Imamo novu cestu Neum – Stolac, nema granice i mislim da će biti gostiju i izvan BiH, dodaje.

Mostar: Konferencija o zadržavanju radnika u turizmu i ugostiteljstvu

Cijene su više za dvadesetak posto. Imamo destinacije koje nisu mijenjale cijene i to se može potražiti. To su uglavnom manja mjesta oko Trogira, Splita, središtu otoka. Ako želite Split ili Hvar u srcu sezone, može se očekivati veće cijene. Ipak, mislim da možemo priuštiti lijepo ljetovanje u Dalmaciji.

Može se naći smještaj od 50 eura do 2.000, ali recimo ako se odabere manje mjesto kao Trogir, koji ima malo smještajnih jedinica, može se naći apartman za 70 eura, ali su hoteli skuplji. Mislim da prosječna obitelj može priuštiti sedam dana u Dalmaciji, kaže Vladović za N1.

To će kretati u rasponu oko 15% viših cijena zbog infglacije u regiju i Europi, kaže Ljiljana Lukić opravdavajući rast cijena inflacijom u cijeloj Europi.

Vrtoglave cijene sladoleda u Hrvatskoj

(www.jabuka.tv)

4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.