Krenula biciklistička karavana prijateljstva Mostar – Vukovar

Biciklistička karavana prijateljstva Mostar – Vukovar, koju organiziraju Biciklistički klub Mostar i Udruga za promociju biciklizma Hercegovina Bike, krenula je jutros ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Na put dug 400 kilometar krenulo je 50-tak biciklista iz Mostara, Širokog Brijega, Čapljine , Vukovara, Požege, Županje i Gruda u Hrvatskoj, a putem će se pridružiti 10-tak biciklista iz Lepenice, Kiseljaka i Žepča.

Nakon što su položilicvijeće te zapalili svijeće kod spomen obilježja poginulim braniteljima ispred Kosače, sudionici kravane isto su to učinili kod spomen križa u Vukovarskoj ulici, a nakon toga su krenli prema Gradu Heroju.

Po riječima predsjednika Bicilističkog kluba Mostara, karavanom pod geslom „Ne prepustimo zaboravu!“ želi se odati počast svim stradalima u BiH i Hrvatskoj, posebice u Vukovaru, i  ujedno dati doprinos u unapređenju prijateljskih odnosa između Grada Mostara i Grada Vukovara koji su okrunjeni prošlogodišnjim potpisivanjem Sporazuma o prijateljstvu i suradnji.

„Biciklističkom karavanom želimo povezati dva ratom stradala grada, čija se sudbina u mogočemu promijenila kao posljedica nemilih događanja. Karavanom želimo isplesti nit prijateljstva između ova dva grada te u naša sjećanja trajno urezati opomenu da se nikad ne zaboravi i to prenijeti generacijama koje dolaze“, kazao je predsjednik Biciklističkog kluba Mostar Toni Zorić.

Mario Marić, začetnik ideje o organizaciji ovog događaja, dodao je kako će biciklisti povezati i druga mjesta u BiH i Hrvatskoj koja su osjetila ratna stradanja, a kroz koja će karavana prolaziti.

“Želimo podsjetiti i odati počast žrtvama s područja Mostara, Kiseljaka, Žepča, Orašja, Vukovara i Borova tako što će se na spomen obilježja u spomenutim mjestima zapaliti svijeće”, kazao je Marić, izrazivši nadu da će ova karavana prerasti u tradiciju.

Tajnik Udruge za promociju biciklizma “Hercegovina Bike” Goran Prskalo pojasnio je kako će biciklistička karavana trajati pet dana, a sastojat će se od četiri etape ukupne dužine 400 kilometara.

„Najstariji sudionik biciklističke karavane ima 57. godina, a najmlađi 8. godina, a ono na što smo posebno ponosni jeste da u karavani sudjeluju i dvije žene te dva oca sa svojim sinovima“, kazao je Prskalo, zahvaljujući se svima koji su pomogli u organizaciji karavane.

Tijek same karavane može se pratiti na facebook stranici www.facebook.com/karavanaprijateljstva .

Pokrovitelji biciklističke karavane su Predsjednik Federacije BiH, Sportski savez Grada Mostara te Grad Vukovar. Organizaciju karavane pomogli su: GumaM d.o.o. Mostar, Koncern Agram,  HT Eronet, Euroherc osiguranje, Hotel „Bevanda“, Mostar, Hotel “City” Mostar, Knok.ba, Restoran „Karting klub“ Mostar, Ljekarne Milas, Caffe „Gaga“ Mostar, Caffe „Terminus“, Kiseljak, OIL – AC d.o.o. Mostar, Shift Brand Design, Auto salon „Apolo“ Mostar,  Katarina d.o.o. Mostar, Hotel „Shamballa“ Kiseljak, Miviko d.o.o. Posušje, Turistička zajednica Grada Vukovara, Bike Shop Vukovar, OPG Mirjana Milanković – Vukovar, Candy Mix d.o.o. Široki Brijeg, Trgovački centar Mepas Mall Mostar,Autoprevoz-Bus Mostar, Vina Zadro d.o.o. Domanovići, Podrumi Andrija Čitluk,  MCI d.o.o. Široki Brijeg, Bernina d.o.o. Široki Brijeg, Decorum d.o.o. Županja, Vukovarsko pivo, “Pinus” Blidinje, Lumen d.o.o. Drinovci, Cvjećarna „Masline“ Mostar i drugi.

Medijski pokrovitelji su Radio Dobre Vibracije, Bljesak.info, BikeMagazin.info, Večernji list, Radio postaja Herceg-Bosne, Jabuka.tv, Radiopostaja Žepče, Poskok.info, Postaja.ba, ABCportal.info, Rama-Prozor.info.

U organizaciji biciklističke karavne još sudjeluju: BK Široki, BK Kiseljak, BK Požega, BK Vukovar, BK Žepče, BK Nogara Županja te BK Lepenica.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.