Kreću inspekcije benzinskih crpki i javnih poduzeća

Nakon službenog preuzimanja dužnosti, novi direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović održao je prvu radnu sjednicu Stručnog kolegija Uprave, u nazočnosti glavnih inspektora i pomoćnika direktora, priopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Kolegij je raspravljao o prioritetima rada Federalne uprave za inspekcijske poslove u prvom mjesecu 2016. godine, novim principima i metodologijama vršenja inspekcijskih nadzora, te poduzimanju potrebnih aktivnosti od strane Federalne uprave za inspekcijske poslove u pogledu izmjena i dopuna Zakona o državnoj službi Federacije BiH.

Konstatirana je potreba vršenja prioritetnih inspekcijskih nadzora u pogledu poboljšanja stanja poslovnog ambijenta u Federaciji BiH s naglaskom na poduzeća u kojima Federacija BiH ima sudjelovanje u kapitalu, te vršenje prioritetnih kontrola iz oblasti inspekcije zaštite okoliša, prometa – kontrola cesta i cestovnog prometa, zaštite na radu i kontrole radno pravnog statusa zaposlenika u društvima koja su u nadležnosti ove Uprave, veterinarstva – u pogledu uzimanja uzoraka po programu rezidua, kontrole izdanih certifikata za izvoz, kontrole farmi i dr.

Inspekcije će također usmjeriti svoje aktivnosti i na obveznu kontrolu rudnika po planu nadzora i monitoringa kvalitete goriva u zimskom razdoblju, kontrole benzinskih crpki u pogledu primjene sondi i mjeriteljskih zahtjeva kao i kontrolu sigurnosti proizvoda u maloprodaji, nadalje će se vršiti i kontrole iz oblasti šumarske i lovne inspekcije te kontrola evidentiranih zagađivača voda poslije incidentnih zagađenja kao i drugi nespomenuti nadzori.

U okviru navedene sjednice donesen je niz zaključaka s ciljem unapređenja rada i efikasnosti svih inspektorata, te daljem uspješnom razvoju kapaciteta Federalne uprave za inspekcijske poslove u 2016. godini.

(Klix.ba)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.