Kreće postavljanje prometnih stupića u Mostaru

Mostar Parking je nabavio prometne stupiće koje će na području Grada Mostara krenuti postavljati u narednom tjednu.

Kako ističu iz MO-Parking, radi se o fizičkim preprekama (barijere) koje će biti postavljene na mjestima koje su zakonskim propisima definirane kao zone/mjesta na kojima je zabranjeno zaustavljati i parkirati vozila.

Naglašavaju kako su nakon početka rada JP „Mostar Parking“ d.o.o. primijećena znatna poboljšanja u sustavu javnih parkirališta u Gradu Mostaru, te kako je dostupnost parking mjesta na jako frekventnim lokacijama, gdje građani obavljaju administrativne potrebe su u znatnoj mjeri poboljšana.

No, iako se veliki broj korisnika javnih površina, koje su prema Odluci Gradskog vijeća Grada Mostara namijenjene za parkiranje vozila se pridržava zakonskih propisa, još je uvijek dosta nesavjesnih vozača koji i dalje parkiraju na površinama na kojima nije dozvoljeno parkiranje vozila kao što su prometna ostrva, područja neposredno prije i poslije pješačkih prijelaza, trotoari, zelene površine, vatrogasni prolazi i sl.

Prometni stupići (Foto: Mostar Parking / Ilustracija)

Upravo iz razloga zaštite tih površina i usmjeravanja mirujućeg prometa na za to predviđena mjesta, ali i sigurnosti drugih sudionika u prometu, nabavljeni su prometni stupići.

To je u prvom redu definirao Zakon o osnovama sigurnosti prometa na putevima u Bosni i Hercegovini (“Službeni glasnik Bosne i Hercegovine”, br. 6/2006, 75/2006 – ispr, 44/2007, 84/2009, 48/2010, 48/2010 – dr. zakon, 18/2013, 8/2017, 89/2017 i 9/2018) u poglavlju XI. Zaustavljanje i parkiranje.

Postavljanje stupića vršit će se sukladno Elaboratu i Rješenju Odjela za Urbanizam Grada Mostara, u kojemu su definirane lokacije i tehničke specifikacije stupića – fizičkih prepreka (barijera) za ograničenje/usmjeravanje prometa. Dimenzije stupića su 80 x 6 cm (visina x širina), priopćeno je iz Mostar Parkinga.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

  • Mostar svakak nije normalan, uklonili nekoliko piljara sad ovi stavljaju stupice
    Mamu vam stavljajte ih sebi po stanu i ispred vila

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.