Kreativna radionica Zabavator predstavila TV emisiju

Kratka TV emisija ‘Guten Morgen Deutschland’, rezultat rada polaznika kreativne ljetne radionice njemačkog jezika ‘Zabavator’, premijerno je prikazana u Širokom Brijegu.

Naime, tijekom 23. Mediteran Film Festivala, u jutarnjim projekcijama namijenjenim za najmlađe, emisija u formatu ‘talk showa’ prikazana je u prepunom kinu Borak.

Emisiju pogledajte ovdje.

Petodnevna radionica, održana krajem lipnja, ovu godinu za temu je imala ekologiju te su polaznici, njih 28, učili o recikliranju i mnogim drugim načinima očuvanja prirode i okoliša.

Za malene smo pripremili zanimljiva predavanja, kako bi ih zainteresirali i približili im važnost očuvanja prirode i okoliša. Reciklirali smo stari papir, tegle, plastične boce, sadili biljke, pravili dvorce a sve to kroz razgovor i druženje na njemačkom jeziku, rekla je Božana Topić, ispred širokobriješke udruge Animator i zahvalila svima koji su podržali njihove ranije ali i sadašnji projekt.

Za razliku od prošle godine, kada su realizirali TV dnevnik, ovog puta su se odlučili na format ‘talk show’ emisije naziva ‘Guten Morgen Deutschland‘.

Djeca su, na njemačkom jeziku, intervjuirala neke od poznatih osoba te su uz učenje njemačkog jezika, radili i na osnovama snimanja i montaže, glume ali i novinarske profesije.

Ovo je samo jedan u nizu projekata koji je realizirala udruga Animator koji djecu educiraju drugačijim pristupom, kroz edukativnu igru i kreativne vještine.

Podsjećamo, Animator je udruga osnovana s ciljem poticanja zanimanja za likovne, dramske i glazbene umjetnosti te za strane jezike. U potrazi za novim i zanimljivim načinima učenja koji se razlikuju od standardnih okvira i očekivanja, kolektiv udruge Animator vođen je željama za promjenama.

Više informacija o njihovom radu potražite na službenim stranicama www.animator.ba ili na društvenim mrežama.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.