Kraljević najavio ”šminkanje” središta Širokog Brijega

Na konferenciji za novinare održanoj u Gradskoj vijećnici u povodu Dana grada Širokog Brijega govorili su gradonačelnik Miro Kraljević i predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić.

O radu tijela gradske uprave, projektima koji su završeni u proteklih godinu dana, ali i o projektima koji su u tijeku i koji tek trebaju da se realiziraju govorio je gradonačelnik Miro Kraljević. O radu Gradskoj vijeća u proteklih godinu dana i programu obilježavanja Dana grada govorio je Vinko Topić predsjednik Gradskog vijeća.

Govoreći o projektima koji su realizirani u proteklih godinu dana, kao i onima koji su u tijeku gradonačelnik Miro Kraljević je između ostalog istaknuo: ”Krajem mjeseca travnja završen je višemilijunski projekt rekonstrukcija sustava za navodnjavanje u Gradu Širokom Brijegu, a kojega u cijelosti financira Svjetska banka. U sklopu projekta rekonstrukcije i proširenja sustava za navodnjavanje rekonstruiran je akvadukt na rijeci Lištici.

Izlaganje predsjednika GV Široki Brijeg i gradonačelnika Širokog Brijega

Početkom mjeseca svibnja završeni su radovi na izgradnji kanalizacijskog kolektora “B” – II. faza u gradskim područjima Oklaji i Njivice. U tijeku su radovi na izgradnji kanalizacijskog kolektora „C“. Ova faza radova obuhvaća zapadni i istočni krak izgradnje kolektora. Zapadni krak LOT 1 obuhvaća dionicu od škole na Lisama do Gedžine strane i dalje prema zaobilaznici, potom od škole na Lisama prema tvrtki ‘Mepas’ i dalje prema zaobilaznici (do pročistača). Istočni krak LOT 2 obuhvaća dionicu od vrha Gedžine strane prema tvrtki ‘Sjemenarna’ i novom naselju ispod zaobilaznice, pa do crpne stanice, te se vraća do Svadbenog salona ‘Široki’ gdje se veže na zapadni krak.

Također su u proteklih godinu dana nastavljeni radovi na izgradnji lokalnih vodovoda čija se vrijednost mjeri u milijunima konvertibilnih maraka. Brojni su projekti po mjesnim zajednicama i naseljima od održavanja do sanacije, rekonstrukcije i izgradnje lokalnih cesta, školskih i drugih javnih objekata, koji su naša trajna zadaća“. Gradonačelnik Kraljević je također istaknuo da je u narednom periodu planirano uređenje središta grada, te završetak vodosnadbjevanja na cijelom području grada.

Novinarska pitanja

O radu Gradskog vijeća u proteklih godinu dana i o programu obilježavanja Dana grada i proslave blagdana Velike Gospe govorio je Vinko Topić predsjednik Gradskog vijeća istaknuvši: „I ove godine na Svečanoj sjednici ćemo dodijeliti javna priznanja Zlatne plakete ”Grb grada Širokog Brijega”.

Priredili smo i prigodan kulturno-zabavni program nekoliko dana prije, kao i na sam Dan grada i blagdan Velike Gospe.“ Topić je istaknuo odličnu suradnju s gradonačelnikom Kraljevićem, kao i gradskim vijećnicima kojima je zahvalio na uspješnoj suradnji u protekle četiri godine.

Portal Jabuka.tv uživo je putem Facebook stranice prenosio konferenciju.

(www.jabuka.tv | Foto: Domagoj Ledić)

54 komentara

 • Bravo gospodo, bravo HDZ, stožernu Hrvatsku stranku. Nemojmo dopustit da se platforma vrati, podržimo HDZ jer jedini je jamac opstanka Hrvata na ovim prostorima.

  • Oklajčani, ta ne mislite da vam ga netko drugi pravi? Sami zasučite rukave, i drugi tako rade, a dio sredstava dat će i općina.

 • Koliko ste janjaca okrenuli,vjerovatno 100 puta vise nego radnih mjesta otvorili,zasto ne prepustite mlađima da pokusaju nesto,svake izbore i velika Gospa isto,samo nek se kao vidi da se nesto radi,koliko misli nas dragi vođa biti na vlasti,ima li kakvog potomka da ga naslijedi..to bi bilo najbolje,nek sve ostane u obitelji,u svemu nam je tako,to nema ni u sjevernoj Koreji,i oni su bolji u tom pogledu od nase vlasti..zamijenili dresove nakon 9o -tih,prije petokraka sad sahovnica,njima isto..muzika se promjenila,ali sviraci su isti..jadno..nema nam pomaka ..

 • Kolodvor je samo za miskiceve autobuse treba dati mladima sansu za izbore ili ce nam biti isto vako stanje mi gradani mozemo to promijeniti ako hdz ne ubaci listice u kutiju prije izbora tako je bilo prije cetri godine zato dadnimo glas mladima dosta je vise ovih sto stalno jedu janjetinu

 • Kako je počeo trokirati kada je Mili kreno postavljati pitanja. Ma legendo naša svaka ti čast neka si malo ovog našeg brku ispito i hvala jabuci na uživom prijenosu jed sigurno drukčije nebi stavili ovo na portal

 • Šminkanje središta grada?! U šta spada naselje Zorićevina? Trava uz rijeku do benta na mjestima visoka skoro 2 metra, jučer stanari sami čiste cestu uz ivičnjak, gdje je na cesti trava pola metra, kontejnera nedovoljno a i postojeći oštećeni, šetnica do benta uz desnu obalu zarasla u travu, bez kanti za otpatke, bez rasvete i sa nekoliko starih drveća…Šminkanje? Udostojite se barem minimalno urediti za Veliku Gospu…

  • Ja oko svoje kuće čistim, siječem kupinu i draču, šišam travu, okopavam stabla. Zašto to ne bi radili i stanovnici Zorićevine? ili su oni neka posebna kasta koja čeka da im to drugi uradi. Dajte ljudi, pljunite malo u šake!

 • miro u imovinskoj kartici nisi stavio mercedes terenac, kuća koju praviš deset godina novu, stan u zagrebu,stan u mostaru, i kontenjer u planini sa svijim dva brata, a posle mandata napravit će se velike vikendice.

  • Šta???? Nema ništa u Makarskoj a iz Širokog? Jbte Čoviću pobrojali sve nekretnine a Miri ne smiju. Miru za Predsjednika!!

 • Bravo za portal i neka je uzivo da mozemo vidjet kako lazu narod .
  Birtijaske price ili kako ih zovu lovacke ,puno prica na djelu nula .
  Obecanja pred izbore kao i kolodvor a ciji je to je druga prica ?
  Rijeka smrdi kao i svako ljeto posebno ,ima puno obecanja ali i sto se napravi kratko traje popravni .

  • Bilo je obecano da ce se praviti skola na Lisama, vi prdili da su obecanja ,birtijaske price a eno je. Isto tako i za mrtvacnicu, kruzne tokove, radove na kanalizaciji itd. To sto vi nemate ideje to je vas problem.

 • Ofarbali ograde po gradu i oprali cestu al svake godine isto.Ja nekad inam osjecaj da ovih 350 dana ostalih u godini nisu bitni nego pa niste u stanju popravit djecije igraliste u Borku pa nasa djeca kad odu negdje u drugi grad pa im nije jasno kako to da ljuljacka ima a nije slomljena kako da tobogan ima a nije razvaljen pa traze stakla i kondome a nema ih itd ma moga bih dva dana pisat al se samo iznerviram..Kome vise lazete

 • Sramota da je kolodvor napravljen samo za miškićeve autobuse. Koliko se čekao taj kolodvor, i sad služi samo za jedne autobuse. Bezveze. Ispod robne nemože bit autobusna stanica, preusko je, treba sve ići s kolodvora, i za sela, i za mostar, i za split, i za zagreb, i za vani, i bilo gdje.. a ima linija iz šb. To je sramotno.

 • Sramota za kolodvor. Ne može kolodvor bit samo za jedne autobuse, za miškićeve ili bilo koje druge. Gdje to ima. Koliko se čekao taj kolodvor i opet ništa. Ne može bit autobusna stanica ispod robne, dole je preusko. Svi autobusi trebaju ići s kolodvora, sve linije koje postoje iz Širokog Brijega, i za sela na području Općine, i za Mostar, i za Split, iza Zagreb, i za more, i za vani, bilo gdje da ima linija iz šb, autobus treba polazit s kolodvora. Dok tako nebude to je sramota i bezobrazluk.

 • Koji nepismeni likovi: lako je tebi kad si na jaslama, i kad ništa ne radiš samo kava i novine , prija si dolazio na trn kod cige, kada je trebao poticaj.

 • Sve nekakvi kontenjeri a na planini nemaju ni grumen zemlje otkud?
  Zar su i gore uzeli na licitaciji.
  Gladno oko i srce napravite nesto za siromasne ,gdje ce vam dusa ako je uopce ima ili kmeci janje?

 • kada će se raditi tkz. smrdljiva ulica tj. japlanička ,iz koje fekalije idu ravno do vodovoda,vjerojatno drugu miri nije bitan vodovod!!!!!!!!!

 • Kad ce igraliste u oklajima jebo vas papa.Dajte nam kosilicu i gorivo sam cu pokosit i stavit 2 kamena i igrat.Samo znate janjce okrecat,nista vise.

 • Zar kolodvor samo služi za miškić bus? Užas, katastrofa, sramota i bezobrazluk. To je nedopustivo. Ne znam kako je to pravljeno kao javno-privatno partnerstvo (općina-miškić bus) ili privatno. Kako god… za boga, pa šb sada ima status grada, treba bit normalan kolodvor, za sve autobuse koji ulaze u ovaj grad. Kad je konačno izgrađen normalan kolodvor.

 • Nigdje po BiH se ne radi bise nego po Sirokom. da prosetate malo dalje od tipkovnice i kafica koji vam je 50 m od kuve znali bi.Zugajte debili sto u zivotu motike podigli niste. Gerilci za tipkovnicom a u zivotu nule. Prije zugali aaaa kakav smo mi grad nemqmo ni kanalizacije a aad kad se radi aaaa sta je ovoooo. Ta naslusa se svit takvih. svi sve znaju sta ne valja a kad ih pitas kako bi , oni sutnja i odmah u kontranapad aaaaa ovceeee aaaa poslusnici. Hahaha. Ja sam iz Oklaja pa mi nije smetalo. Otrpio u sebi, znam da se moralo tako i sad je dobro

 • Cuj dajte nam pa zar oklajcani tako
  lose stoje pa da nemozete skupit tisucu kuna za kosilicu vi bi igrali na posa dangube imate spomenicuMarka Zovke tako tako je je koliko radis toliko vridis

 • Jesu li ose napale politicare nesto se slabo oci vide?
  Nemojte prazne price pricat po selima ceste popravili skupljali od seljana novce.

Komentiraj: