Krajina ostaje ministar i pokreće isplate, Budimir tvrdi da još nije gotovo

”Kreće se s isplatama”, rekao je federalni ministar financija Ante Krajina gostujući u dnevniku Federalne televizije.

Dodao je kako bi isplate išle redovno da nije bilo blokade izazvane zahtjevom Živka Budimira za njegovom smjenom.

A namjeru predsjednika Federacije BiH da smijeni Krajinu obustavio je i federalni Ustavni sud koji je donio privremenu mjeru prema kojoj Ante Krajina ostaje ministar financija FBiH.

Krajina nije želio nagađati koji su Budimirovi razlozi, ali je rekao kako je sve ono što je navedeno u Budimirovoj odluci ništavno i da prema njoj ne može biti smijenjen.

Budimir je pak rekao kako poštuje današnju Ustavnog suda FBiH, ali da će on nastaviti tražiti smjenu ministra Krajine.

‘Spor nije okončan i ja ću pred Ustavnim sudom FBiH dokazati i obrazložiti ustavnost i razložnost moje odluke o smjeni ministra financija FBiH Ante Krajine’‘, rekao je Budimir.

Naglasio je da kao predsjednik Federacije BiH i ustavno-pravni šef izvršne vlasti smatra da dio izvršne vlasti u FBiH svojim djelovanjem već duže vrijeme nanosi štetu građanima FBiH ne provodeći dosljedno ustavne i zakonske ovlasti.

Ta vlast štiti interese pojedinih političkih stranaka kao što je Socijaldemokratska partija, stavljajući ih iznad interesa građana FBiH”, naglasio je Budimir i dodao kako spor pred Ustavnim sudom FBiH ovim nije okončan.

Ja ću pred njima dokazati i obrazložiti ustavnost i razložnost moje odluke”, rekao je Budimir, kojeg se čak optužuje da je smijenio Krajinu jer ovaj nije želio prijeći u njegovu stranku.

Odluka Ustavnog suda FBiH, osim što će pokrenuti zaustavljene isplate i zaustaviti najavljene prosvjede, zeleno je svjetlo za potpis federalnog ministra financija na pismo namjere u vezi s aranžmanom Bosne i Hercegovine s Međunarodnim monetarnim fondom.

(Bljesak.info)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.