Kraj legende: Chevrolet više neće proizvoditi Camaro

Program razvoja sedme generacije Chevroleta Camara suspendiran je, što znači kako će legendarno ime vjerojatno nestati početkom sljedećeg desetljeća.

Ova informacija navodno dolazi od nekoliko izvora iz General Motorsa. Sedma generacija Camara bila je u ranoj fazi razvoja, ali je cijeli program preusmjeren na preostali “životni ciklus” aktualne, šeste generacije. Ta će generacija biti aktualna do 2023. godine, a ime Camaro nestat će iz Chevroletove ponude, baš kao što je to bilo i 2002. godine.

Aktualna generacija Chevroleta Camara predstavljena je prije tri godine, a otada je prošla redizajn i dodatne prepravke loše prihvaćenoga dizajna prednjega dijela automobila. Nakon redizajna prodaja je drastično pala, a u 2018. godini čak 25 %, piše Autostart.

Camaro je već doživio jedan kraj, a to se dogodilo 2002. godine, nakon četvrte generacije. Vratio se 2009. godine i postigao ogroman uspjeh, a šesta generacija, usprkos superiornijoj tehnologiji, nije se uspjela ni približiti petoj generaciji po broju prodanih primjeraka.


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.