Kožul: Potpisati sporazume o readmisiji sa zemljama iz kojih dolaze migranti – Jabuka.tv

Kožul: Potpisati sporazume o readmisiji sa zemljama iz kojih dolaze migranti

Predrag Kožul
Kolegij Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zasjedat će u srijedu, 3. veljače, uoči sjednice Doma, a na dnevnom redu je određivanje nadležnih povjerenstava za razmatranje nekoliko zastupničkih inicijativa.

Među inicijativama je i ona zastupnika HDZ-a BiH Predraga Kožula kojom bi Zastupnički dom trebao zadužiti Vijeće ministara BiH te ministarstva sigurnosti i vanjskih poslova da hitno pokrenu procedure za potpisivanja sporazuma o readmisiji s Afganistanom, Irakom, Bangladešom, Iranom, Egiptom, Tunisom, Alžirom i Marokom.

Tom inicijativom, ako prođe komisijsku fazu i bude usvojena u Zastupničkom domu, Vijeće ministara bilo bi zaduženo da o poduzetim aktivnostima i njihovim učincima izvijesti Zastupnički dom najkasnije 90 dana od dana usvajanja inicijative.

Poslije Kolegija, kojeg čine predsjedavajuća Doma Borjana Krišto (HDZ BiH) i dopredsjedatelj Denis Zvizdić (SDA) i Nebojša Radmanović (SNSD), zasjedat će Prošireni kolegij, a potom i sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

(www.jabuka.tv)


19 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.