Kožul: HDZ se slaže s SNSD-om kako strani suci trebaju otići

Odlazak stranih sudaca iz Ustavnog suda BiH vjerojatno će biti uvjet SNSD-a za formiranje Savjeta ministara BiH, najavio je predsjednik ove stranke i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

I mi ćemo sada, kao neki drugi, početi uvjetovati formiranje vlasti, rekao je Dodik za ATV, podsjetivši da SDA ovaj proces uvjetuje nastavkom puta prema NATO-u, što je, kako je ocijenio, neprihvatljivo za Srbe.

Je li spomenuti SNSD-ov uvjet za formiranje vlasti prihvatljiv trećem partneru – HDZ-u BiH?

Zar formiranje vlasti nije potrošna tema? Tko će to više komentirati?, pitao je Kožul na početku razgovora za Vijesti.ba.

Na konstataciju istog portala da tema nije potrošena jer BiH skoro godinu dana nakon izbora nema vlast na svim razinama, Kožul odgovara:

To je tema godinu dana. Za godinu dana potroše se cipele, a kamoli tema.

Kožul tvrdi da nije upoznat s novom Dodikovom izjavom o uvjetima formiranja vlasti, te stoga kaže da bi se suzdržao od komentara. No, podsjetili smo ga to nije nova ideja, budući da su Dodik i brojni drugi službenici SNSD-a u perthodnom razdoblju mnogo puta govorili o potrebi odlaska stranih sudaca iz Ustavnog suda BiH.

Tu smo bili prilično usaglašeni, to je i stav HDZ-a BiH. Osim toga, iz propisa koji je definirao postojanje stranih sudaca u Ustavnom sudu BiH jasno se vidi da je to temporalnog karaktera, odnosno da nije trajno rješenje. Ne vidim poveznicu odlaska stranih sudaca s trenutnom situacijom kada je u pitanju formiranje vlasti, ali to je stav koji je na tragu razmišljanja HDZ-a BiH. To je nešto o čemu treba razmišljati u BiH, jer bismo morali preuzeti kontrolu nad našom državom, poručio je Kožul u razgovoru za Vijesti.ba.

(www.jabuka.tv)


10 komentara

    • Bolje stranci, nego turske kadije u sudovima BiH. Takvi za istu stvar Hrvatu odvale 15 godina, a musliću da uvjetnu. Pljuc, jadna ukišeljena državo.

  • I ja bih izbacio članove partije JaDZ iz hrvatskog korpusa, ali partija se ne da. Žilava je partija, pustila duboko korijenje, već 75 godina vladaju nemilosrdno i isto tako je za očekivati i od ovih sudaca da se neće maknuti. Nema tko potjerati ni partiju ni suce i oni žive u simbiozi i ovisni su jedni o drugima, Kada nestane partije nestaće i potreba za ovim sucima i oni će pobjeći bez podrške partije. Partija ih hrani, partija ih brani, sjećate li se narode te pjesme sa početka rata.

  • Kakva je razlika izmedu nasih i stranih sudija. Tko je to od velikih kriminalaca, lopova odgovarao. Samo je stvar tko ce ih kontrolirati pod cijim uticajom ce biti. Evo primjer pljacke Aluminija nitko nista ni strani ni domaci. Bas lijepo. Milijarda km pokradena i nikom nista. Oni nama o potencijalnim kupcima, malo Arapi, malo Kinezi. Uhapsi te lopove tko je Aluminij upropastio, opljackao…

  • Pedercino ti se slazes sa svakim sam daj tebi pare. Jamio si u Lijana vricom i uvlacio im se u guzicu kada si vidio da u Covica ima vise njemu iz supka ne izlazis. Sljamu jedan koji si ti cimbenik da se oglasavad

  • Hahhhhaaaahhhhaaa,kao da se naši pitaju,haaashhhhaaa,šta vam stranci kažu to vam je Amen.Ali dobro se zabavljate,a narod odddeeee….

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.