Kožul: Dogovor oko formiranja Vijeća ministara nije ispoštovan zbog uvjetovanja iz Sarajeva

Ako hoćemo da BiH konačno krene putem napretka i svi zajedno gledamo pozitivne procese u budućnosti, potrebna nam je politička stabilnost, izjavio je Predrag Kožul, zamjenik predsjedatelja Kluba zastupnika HDZ-a BiH i HNS-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Pozvao je na dogovor kako bi profunkcionirala oba doma Parlamenta BiH, sva povjerenstva i Parlamentarni odbori.

Moramo stabilizirati odnose unutar konstutitivnih naroda, pokušati naći kompromis u svim važnim stvarima za BiH. Pred BiH je niz značajnih koraka u procesu euroatlantskih integracija kojih se moraju rješavati. Za to je opet potreban dogovor partnerskih stranaka. Kriza oko uspostave vlasti na svim razinama u BiH ne šalje dobru poruku svijetu i nije dobra za nikoga.

Sve pretpostavke oko formiranja Vijeća ministara su ispunjene u kolovozu sukladno dogovoru lidera HDZ-a, SDA, SNSD-a, što je rezultiralo potpisom Načela o uspostavi vlasti. Nažalost, dogovor nije ispoštovan zbog uvjetovanja iz Sarajeva.

Naše opredjeljenje je formiranje Vijeća ministara što žurnije i bez uvjetovanja, kako bismo konačno implementirali izborne rezultate i počeli se baviti rješavanjem ozbiljnih pitanja u BiH koja čekaju, i iz dana u dan se stvaraju nova, naglasio je Kožul.

Ključno je da se što prije predstavnici stranaka vrate razgovorima i učine sve kako bi BiH mogla ostvariti najvažnije vanjskopolitičke ciljeve, kazao je Kožul.

Hrvatska politika u BiH nema dvojbi oko euroatlantskih integracija jer za njih nema alternative, ali za to nam trebaju vjerodostojni partneri i vjerodostojne institucije sa punim izbornim legitimitetom na razini BiH. To u ovom trenutku nemamo, jer Vijeće ministara u tehničkom mandatu sa dupliranjem najvažnijih funkcija izvršne i zakonodavne vlasti to nije, zaključio je Kožul.

(www.jabuka.tv)


11 komentara

 • Lopove svjetski o čemu ti pričaš.Više štete Hrvatskom narodu nanijeli su ti i takvi kao ti,glupani,kreteni.idioti koje je HDZ poslao u Sarajevo (Toma Mandić,)a u Zagreb Klempu klempavog koji još nije načeo crnu torbu iz Makarske koju je dobio od Barišića punu novaca.Sve vas treba 100 godina strpati u zatvor.Vi ste najveće zlo za hrvatski narod.
  Već sam ti jednom napisao komentar da bi ti želio da još uvjek traje rat da bi se mogao bogatiti na tuđoj muci.Otićeš gologuz gore bez ičega kao i svi ostali,prazni ruku,u starom iznošenom odijelu.

  25
  3
 • Naj jaca recenica kakvu poruku saljemu evropi i svjetu taman koda njih briga za ovu vukojebinu i dolinu suza da bar znaju dismo na karti mozda bi nesto i uradili.

  15
  1
 • Ljudi moji trebamo se što bolje organizirati da čuvamo naše anđele hrvatine :Knezovića,Baketa, I tako te tokmake da nam ih ne ukradu. Tada bi bili gotovi načisto. Oni su naša nada i putokaz za vani i evropsku uniju. Naj veci izvoznik ĆIĆKO BUS.

 • Nemogu sebi doći kako mudre izjave daje naš Bake, ma milina ga slušati. DRAGANE na metli ti se paučina uhvatila.Uhvati se metle.

 • Vi imate primanja tko da je sve uspostavljeno. Samo nista ne radite i ne idete na posao. Bas vas noli neka stvar za narodom…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.