Kovačić: Nisam još dao najbolje za reprezentaciju; Livaković Englezima: Hrvatska ima nešto što vi nemate

Mateo Kovačić i Dominik Livaković došli su na posljednju press-konferenciju hrvatske reprezentacije prije leta za Wembley, a na to se može gledati i kao na potvrdu da će u nedjelju sigurno biti u prvom sastavu za Englesku.

Dalić je davno rekao da na Kovačića u toj utakmici posebno računa, nakon sjajne sezone koju je Kovačić odradio u londonskom Chelseaju i rekordnog, četvrtog naslova u Ligi prvaka. U reprezentaciji od njega su više igrali samo Perišić, Modrić i Vida, ali Kovačić je samo dva puta startao u utakmici na velikom natjecanju, 2014. godine protiv Brazila i 2018. protiv Islanda, prenosi Index.hr.

Kovačić je prvi put odlučio progovoriti kako na to gleda i kako doživljava poziciju vječne zamjene i neostvarenog talenta u reprezentaciji.

Nemam komentara na kritike, nema ih puno. Jer kod nas je jako malo stručnjaka pa se ne obazirem previše. Naravno, primam i dobru i lošu kritiku, ali kod nas je to u nekim situacijama baš jako ružno. Ali ja se moram boriti s tim, kako je drugima, tako je i meni. Istina je da nisam dao najbolje što mogu u reprezentaciji, ali ja sam uvijek tu i spreman sam dati sve od sebe kad god treba za Hrvatsku. Nekad ispadne bolje, nekad lošije, ali ja sam uvijek bio tu za svoju zemlju i sigurno sam uvijek dao baš maksimum, rekao je Kovačić i odmah dodao:

Ne znam jesam li sad sigurniji i je li ovo moj turnir, i 2014. sam govorio da će to biti moj turnir. Ne ide sve uvijek kako želiš. Normalno je da sam sada zreliji i u boljoj sam situaciji jer igram u klubu, što ranije nije bio slučaj i možda zato nisam bio u prvom planu niti u reprezentaciji. Ali rekao sam već, ovdje ego mora ići sa strane, ovdje se borimo za našu zemlju. Naš je zadatak da budemo što spremniji, a izbornik odlučuje. Što god odluči, mi moramo dati sve od sebe. Hrvatska je ovdje u prvom planu, a ne pojedinac.

Na pitanje engleskog novinara Kovačić je opisao odnos koji ima s Lukom Modrićem i dugo je govorio o njemu.

On je vrhunski profesionalac. Uz veliku muku je postigao sve što ima u životu. Danas je najbolji veznjak svijeta i to u godinama kada mnogi padaju u karijeri. Puno je dao za Real i za Hrvatsku, drugačiji je od svih, njegova je igra drugačija, ne znam kako bih to opisao. On ima nešto drugačije, drugačije to radi. Bit će zauvijek zapamćen, ako ne kao najbolji, onda kao jedan od top tri veznjaka unazad mnogo godina, objasnio je Kovačić.

Livaković: Hrvatska ima Modrića, Brozovića, Kovačića i Vlašića, a Engleska nema

Dinamov vratar i zvijezda prijelaznog roka otvorio je press-konferenciju i u najavi utakmice potvrdio da će mu ona biti najveća u dosadašnjoj karijeri. Livaković je s Dinamom igrao puno velikih ogleda, doživio je rapsodiju protiv Tottenhama, ali još se nikad nije osjećao kao danas.

Dominik Livaković

Nema dalje, ovo je sigurno najveća utakmica u mojoj karijeri. Igram za svoju državu i otvaram Euro na Wembleyju, to je vrhunac svega, rekao je Livaković.

Objašnjavao je kakvu utakmicu očekuje i kazao da prednost hrvatske vidi u boljem veznom redu. 

Nadam se da ćemo ih tu slomiti, to je naša velika šansa jer smo bolji od njih, rekao je Livaković i otvorio frontu s engleskim novinarima, koji su uzvratili protupitanjem.

A što to Engleskoj nedostaje, ako je Hrvatska bolja? pitao je Livakovića engleski novinar.

Hrvatski golman bio je uporan i neprelazan.

Modrić, Brozović, Kovačić, Vlašić. Eto, to Hrvatska ima, a Englezi nemaju. Engleska ima odlične igrače, pratim ih sve. Ali rekao sam svoje mišljenje, mislim da smo jači i rekao sam i zašto, odgovorio je Livaković.

(www.jabuka.tv/Foto: HNS)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.