Kovač u Mostaru: Vučić huška srpski narod na Hrvatsku i Hrvate

Ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske Miro Kovač izjavio je kako je jučerašnji govor srbijanskog premijera Aleksandra Vučića na komemoraciji žrtvama koncentracijskog logora Jasenovac nastavak velikosrpske politike iz 90-ih godina prošlog stoljeća.

“Ono što smo jučer čuli od gospodina Vučića je huškanje njegovog, srpskog naroda protiv Hrvata, protiv Hrvatske. To je na neki način nastavak politike iz 90-ih godina kada je Hrvatska bila napadnuta, žrtva velikosrpske agresije”, izjavio je Kovač na komemoraciji za stradale Hrvate u Drugom svjetskom ratu i poraću te Domovinskom ratu, koja je održana u subotu na Groblju mira kod Mostara.

“Sjećamo se da je gospodin Vučić tada dolazio u Hrvatsku, u okupirani dio Hrvatske i poručio 1995. godine da Glina i Banija nikada neće biti hrvatska, da su bile i da će ostati srpske i da će tamošnji narod živjeti u ‘velikoj Srbiji’. To je nastavak takvog ponašanja, takve politike, što je za nas neprihvatljivo”, dodao je ministar Kovač.

Dodao je kako se Vučić, za razliku od američkog potpredsjednika Joea Bidena koji se nedavno u Beogradu ispričao i izrazio sućut obiteljima žrtava bombardiranja NATO snaga 1999. godine, nikada nije ispričao Hrvatima.

“Naša politika u Hrvatskoj je politika mirotvorstva. To je vrednota hrvatskog ustava, ali mi na sebe ne damo”, poručio je šef hrvatske diplomacije.

(Fena)

13 komentara

 • I treba, kad šutite i ponašate se k’o “europske pičkice”.Opozovite ambasadora a njihova najurite. Ista stvar je i sa uličarem iz Laktaša.

 • Na nivou države treba raspisati referendum o ukidanju genocidne tvorevine,tkzv. rs. Nema mira na ovim prostorima dok se ne ukine genocidna tvorevina a srbija ne svede na bg. pašaluk.

 • Slušao sam dva sata Vučića, Dodika i gledao Pupovca i pitao se čitavo vrijeme, da li je srpski narod normalan ili je totalno lud? Dan poslije, u stvari niti pola dana, drug Gago daje punu potporu drugu Dodiku u svezi s održavanjem svesrpskog referenduma u PC, pa se, s pravom, pitam da li je ovaj drug Gago normalan ili je totalno lud? Ukoliko mu njegovi partijski agenti i partijeske službe nisu prenijele cjelovitu informaciju onda nam drug Gago živi u nekom paralelnom svijetu i nema nikakvih dodirnih točaka sa naorodom kojega, ko fol, predstavlja. Ovo je sustavna srpska politika o “uskrsnuću genocidne ustaške i fašističke tvorevine NDH” kojom oni svedoče ovih dana, do “700.000 srpskih genocidnih žrtava u Jasenovcu od kojih je 30.000 srpskih nejači”. Iz svake, ama baš svake, Vučićeve riječi izvire mržnja prema svemu hrvatskom, iza svake, ama baš svake, riječi izvire patološka mržnja od strane Dodika prema svemu hrvatskom, iz svakog, ama baš svakog, pogleda izbija odobravanje od strane Pupovca na nabacivanje ove mržnje prema Hrvatima. Milanoviću to ne smeta, jer da smeta onda bi to i komentirao, ne smije se zamjeriti svojim glasačimo, od kojih su većina mrzitelji svega i svekolikoga hrvatskoga. Pa ni tekućoj “tehničkoj vlasti” to vrlo ne smeta, jer se samo nemušto oglasio Miro Kovač, koji izgleda nije u stanju sastaviti tri normalne, da ne kažem diplomatske, rečenice. Ne smeta to niti ovoj, još uvijek, radmanoviziji, ne smeta tiskovinama, portalima, nikome ne smeta. U čemu je kvaka ovolike pasivnosti na ovolike gadosti “prijateljskog svemirskog naroda” i njihovih voždova – vojvoda?

 • Slušao sam dva sata Vučića, Dodika i gledao Pupovca i pitao se čitavo vrijeme, da li je srpski narod normalan ili je totalno lud? Dan poslije, u stvari niti pola dana, drug Gago daje punu potporu drugu Dodiku u svezi s održavanjem svesrpskog referenduma u PC, pa se, s pravom, pitam da li je ovaj drug Gago normalan ili je totalno lud? Ukoliko mu njegovi partijski agenti i partijeske službe nisu prenijele cjelovitu informaciju onda nam drug Gago živi u nekom paralelnom svijetu i nema nikakvih dodirnih točaka sa naorodom kojega, ko fol, predstavlja. Ovo je sustavna srpska politika o “uskrsnuću genocidne ustaške i fašističke tvorevine NDH” kojom oni svedoče ovih dana, do “700.000 srpskih genocidnih žrtava u Jasenovcu od kojih je 30.000 srpskih nejači”. Iz svake, ama baš svake, Vučićeve riječi izvire mržnja prema svemu hrvatskom, iza svake, ama baš svake, riječi izvire patološka mržnja od strane Dodika prema svemu hrvatskom, iz svakog, ama baš svakog, pogleda izbija odobravanje od strane Pupovca na nabacivanje ove mržnje prema Hrvatima. Milanoviću to ne smeta, jer da smeta onda bi to i komentirao, ne smije se zamjeriti svojim glasačimo, od kojih su većina mrzitelji svega i svekolikoga hrvatskoga. Pa ni tekućoj “tehničkoj vlasti” to vrlo ne smeta, jer se samo nemušto oglasio Miro Kovač, koji izgleda nije u stanju sastaviti tri normalne, da ne kažem diplomatske, rečenice. Ne smeta to niti ovoj, još uvijek, radmanoviziji, ne smeta tiskovinama, portalima, nikome ne smeta. U čemu je kvaka ovolike pasivnosti na ovolike gadosti “prijateljskog svemirskog naroda” i njihovih voždova – vojvoda? Pitam se samo koji će prije od ova dva naroda nestati, s obzirom na vođe koje ih vode?

 • Vučiću je lakše trabunjati o tome nego otvarati radna mjesta i pokrećati ekonomiju,to isto radi Milorad Dodik u RS-oj pričama o referendumu,odnosno Bakir Izetbegović koji vazda spašava Bosnu od nekoga a on i slični njemu je uništiše i opljačkaše. Svakome pametnom je dosta ovakve politike i dizanja nacionalnih tenzija pred izbore. Na kraju od toga profitiraju samo političari koji sebi i svojima poslušnicima,,lopovima,,produže mandat za uživanje još za 4 god. Narod,umirovljenici,radnici,studenti od ovoga nemaju ništa.Gospodine Kovač i vama ova retorika Vučića odgovara jer nas sada vi kao branite i spašavate od Srbije,jasno niste sami i Milanović je jako aktivan pred izbore u tome.Udba,partizani,usttaše,optužnice,srbija,slovenija,blokirani itd.Eto vam tema za izbore,,trla baba lan,,samo ponavljate tko papagaji a u biti ništa ne uradite.

 • Ma sta nedate,covjece prodali ste i zemlju i dysu svakog hrvata di god da je,,,zastitite se od takvih kad ste face,samo mlatite praznu slamu iz vlade u vladu,iz godine u godinu,,prozovite cetnike i ekstreme na njinovoj strani,oni seru po nama di god stignu,al nedaju svoje ,,u nas sve domoljubi a ko p,,,,stojite sa strane i gledate,jer da radite nebi nam ovako bilo,,dica nam citaju povijest iz pet knjiga u kojima nepise isto,ma sramite se !!!

 • Meni se smuči kad vidim hrvatske političare, one koji nas predstavljaju u institucijama vlasti-kako se smušeno i jadno postavljaju prema agresivnim ,gotovo pataloško mrziteljskim namjerama velikosrpskih četničkih voždova,uperenih na Hrvate i državu Hrvatsku.
  Pa kad vidim onog smušenog Kovača koji ne zna sastavit tri jednostavne rečenice kako bi obranio Hrvatsku od podlih i lažnih objeda nas njezin račun-zapitam se što smo mi Bogu skrivili pa da imamo takve bedake u gotovo svim razinama vlasti Republike Hrvatske?
  Ko da ih je poplava izbacila ili birala skupina nedozrelih adolscenata ,jednostavno ne znaju sastavit jednu normalnu rečenicu kojom bi bobu rekli bob a popu -pop.Dakle, trebali bi srpskoj četničkoj kamarili reći da su četnici i da je velikosrpski četnički projekt Garašaninove velike Srbije jednom za svagda propao i da se politički mrtvac ,kao što je danas republika Srbija i tzv.RS,nikad više ne može hraniti krvlju nedužnih Hrvata i Muslimana.
  BNažalost, smušeni i nedorečeni hrvatski političari, četničkoj Srbiji ,nikako da skrešu u brk ono što ih ide. A ide ih istina koja kaže da je Srbija bolesna od mržnje i od četništva i da dugoročno takva politika neće donijeti ničeg dobrog ni njima kao ni onima oko njih.
  Europa se prava luda i slijepa isto kao i početkom devedesetih kada je mirno gledala kako se povampirena srpska aždaja sprema na ubilački rat u Hrvatskoj i BiH.Čini se kako ništa nisu naučili iz povijesti jedne bolesne balakanske kneževine koja oko sebe širi zadah mržnje i zločina.
  Zar je potrebno da se ponovi povijest, kako bi se bolesniku reklo da je bolestan i da mora proći period liječenja kako bi se izliječio i stao na zdrave osnove.
  Čini mi se, sa ovakvom četničkom Srbijom, nitko se neće nauživati ni mira ni prosperiteta.

 • U početku čovik pomisli ovaj je pametan..zapliće jezikom ,kao ono nevješt zbog toga što govori strane jezike, pa eto dobro je -konačno neko dobar,školovan..Kad dođeš k sebi ,otrijezniš se od te zablude (iako u podsvijesti već znaš da bi opet mogao biti “ćorak”) shvatiš da je to još jedan u nizu nesposobnjakovića.UŽAS.
  Pa vodi politiku, pregovaraj ,zastupaj svoj narod, budi pravi igrač a ne dvorska luda.Kalimero,ili ružno pače.

 • Ovi političari samo šute dok obitelji odlazte u uređena društva gdje dobiju i posao i sva prava ljudi te države kao da su rođeni u njoj.
  A kod nas se samo raspravlja je li netko veći ili manji Hrvat ako je rođen u Bih nedaju nam osnovna prava ni u BiH a još manje u Hr zato narod ode u Njemačku i tamo odmah dobiju sva prava kao i Njemci a nisu Njemci.
  A vi i dalje pričajte prazne priče ko je Hrvat a ko nije ako je rođen u BiH.

Komentiraj: