Kovač o Bayernu: Jedan sjajan igrač nije problem, ali imati njih 22 takva u svlačionici… – Jabuka.tv

Kovač o Bayernu: Jedan sjajan igrač nije problem, ali imati njih 22 takva u svlačionici…

Bivši hrvatski izbornik i aktualni trener Monaca Niko Kovač u razgovoru za L’Equipe osvrnuo se na razbolje kada je sjedio na klupi Bayerna.

S njemačkim prvakom je u prvoj sezoni na klupi osvojio prvenstvo, Kup i Superkup, ali je u drugu sezonu krenuo s lošim rezultatima i brzo dobio otkaz.

Kad radite u klubu poput Bayerna, reprezentativci se kasno vraćaju s reprezentativnih okupljanja, a klub treba ljude koji mogu sudjelovati na treninzima. Znati kako se zovu članovi B momčadi koji tada uskaču je znak poštovanja. Istu stvar sam pokušao ovdje, čak iako mi francuski nije jači. Trebalo mi je dva tjedna da sve polovim, čak i nadimke, rekao je Kovač pa otkrio je li lakše uspjeti u Monacu ili Bayernu:

Što je uspjeh? Može se to tumačiti na različite načine. Tu je to da smo u Europi sljedeće sezone, da treniram mlade igrače i da se borim za naslov. U Münchenu je drugačije. Tamo je važnije osvajati naslove nego stvarati mlade igrače. Iako je Covid-19 izmiješao karte, svi pokušaju smanjiti plaće i uložiti u mlade ljude. Kada sam bio tamo, Bayern je morao pobjeđivati, i to je to, ističe Kovač.

Nije mogao na kraj sa zvijezdama

Puno se govori o tome kako je Bayernova svlačionica najzahtjevnija u Europi, a Kovač je to osjetio na svojoj koži, prenosi Index.hr.

Tako je to u deset najboljih europskih momčadi. Svlačionice prepune iskustva, igrači sa sjajnim statusom i velikim ugovorima. Sjajan igrač nije problem, ali imati takva 22 u svlačionici, usredotočena na sebe, sa željom da pokažu svoje kvalitete i da budu starteri u momčad… Kvalitetni su, nije to problem, ali može ih igrati samo 11 pa možete zamisliti kako se osjeća ostalih 11, rekao je Kovač pa dodao:

Je li Bayern došao prerano u mojoj karijeri? To je dobro pitanje… Kada je pravi trenutak? Ne možete planirati svoj profesionalni život na ovaj način. Bio sam izbornik s 42 godine, je li to prerano? Ne. Ako se ukaže prilika, morate ići. Kada sam bio igrač, shvatio sam da se prilike nisu ukazale dva puta. Bila je dobra odluka biti trener Bayerna jer sam puno naučio, a iskustvo nije baš besplatno, a i osvojili smo tri naslova (Bundesliga, Kup, Superkup), nije bilo loše, kazao je Kovač.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

  • E moj Kovač….Okani se šuplje priče. Bio si odličan igrač, išao glavom na kopačku, ali kao trener i izbornik nisi prošao, barem ne tamo gdje imaš istinske zvijezde. Dobar si za Frankfurta, Freiburga i sl.,za radničke ekipe bez istinskih zvijezda. Ne prihvaćaš veličinu igrača, nastojiš biti iznad njih, ne možeš zatomiti svoj ego i viziju da ti ekipa mora orati po terenu, baš onako kako si ti to radio. Upravo tu je razlika između solidnog (ti) i vrhunskog trenera(Hyenckes, Flick, Klopp). Kako objasniti inače da tvojim odlaskom Bayern igra kao preporođen?

  • Ako ja pobvalim komentar onda je mjestu.Nije on trener ni za jedan Bundes klub a o jednom Monaku da i ne govorim.Zna se kako se danas osvajaju bodovi.Ovi ima vezu s ovim drugi u klubu sa drugim itd.primjer pobjede protiv pariza a umbabe je bivsi igrac monaka i taj klub mu je svetinja.

  • Eto ajde ti budi trener kad si tako pametan!Flik je Nikin ucenik.Da nije bilo Nike Flik bi usa na puno manja vrata u klupske trenerske vode!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.