Kosor: Europska unija je zelenim svjetlom za Ukrajinu ponizila BiH

Bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor gostovala je na N1 televiziji gdje je komentirala odluku Europske unije da osigura status kandidata Ukrajini.

Kosor se na početku prisjetila hrvatskih pregovora za ulazak u EU.

Trebalo je prvo deblokirati pregovore. Samo Slovenija nam je od 35 poglavlja blokirala 14, rekla je ukazujući da Slovenija sada za Ukrajinu traži status kandidata bez ispunjavanja bilo kakvih uvjeta.

Onda je trebalo nastaviti pregovarati i do posljednje sekunde dokazivati spremnost za vladavinu prava i suradnju s međunarodnim kaznenim sudom. U tom kontekstu gledam i ovo obećanje Ursule von der Leyen da Ukrajina ima šansu da će dobiti status kandidata. Status kandidata ne znači još ništa i treba biti oprezan. Jako je naivna i neoprezna bila izjava Volodimira Zelenskog nakon toga kada je rekao da će dobivanje tog statusa značiti bržu pobjedu Ukrajinu. To je vrlo neoprezna izjava i trebala bi zamisliti sve čelnike država koji će o tome odlučivati, kazala je Kosor.

Ističe da bi Europska unija trebala voditi brigu o ravnoteži.

Dajući to zeleno svjetlo Ukrajini, jedno područje je potpuno zanemarila i na neki način ponizila. Tu prije svega mislim na Bosnu i Hercegovinu koja je isto tako imala krvavi rat. Sjetimo se grijehova međunarodne zajednice…, kazala je Kosor.

Smatra da hrvatski predstavnici u institucijama EU moraju upozoriti na status BiH.

U suprotnom će se činiti da su svi ovi napori od Daytona naovamo bili ni za što. A to bi bilo pogubno i mislim da je ovo trenutak da se EU s malo više realnosti i političke čestitosti suoči s činjenicama koje su na stolu. Svakako, da ne bude zabune, uz potpunu podršku Ukrajini, poručila je bivša hrvatska premijerka.

(www.jabuka.tv)

7 komentara

  • Jadranki Kosor SMETA pun Stadion u Maksimiru 50.000 ljudi koji uz molitvene pjesme pune dušu hrvatskom Narodu !
    I to Jadranki Kosor ide na živce.
    Sramota je da takvoj osobi Mediji daju pozornost .

  • Ova bi za šaku maraka prodala rođenu mater kao i ono ghovno Mesić.Odu na Baščaršiju nažderu se ćevapa naravno besplatno i onda laju protiv svojih Hrvata a to je muslimanima mehlem na ranu fujfujfujfuj

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.