Košarkaški velikan donirao 10 milijuna dolara

Košarkaški velikan Michael Jordan donirao je 10 milijuna dolara za izgradnju dvije medicinske klinike za neosigurane u svom rodnom gradu Wilmingtonu u Sjevernoj Karolini.

Klinike bi se trebale otvoriti početkom 2022. godine.

Jordan, koji je odrastao i pohađao srednju školu u Wilmingtonu, prethodno je donirao sedam milijuna dolara za osnivanje obiteljskih klinika u Charlotteu za podršku ranjivim zajednicama.

Ponosan sam što sam se još jednom udružio s tvrtkom Novant Health kako bi proširio model obiteljske klinike i kako bi omogućio bolji pristup medicinskim uslugama u mom rodnom gradu, rekao je Jordan.

Svatko bi trebao imati pristup kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti, bez obzira gdje živi ili ima osiguranje ili ne. Wilmington zauzima posebno mjesto u mom srcu i zaista mi je drago što mogu vratiti zajednici koja me podržavala tijekom cijelog mog života, dodao je, prenosi Hina.

Tijekom svoje uspješne NBA karijere u dresu Chicago Bullsa osvojio je šest naslova prvaka, pet puta je proglašavan najkorisnijim igračem lige te šest puta najkorisnijim igračem NBA finala.

S američkom reprezentacijom osvojio je dvije zlatne olimpijske medalje. Prvu je osvojio na Olimpijskim igrama u Los Angelesu 1984. godine, a drugu na OI u Barceloni 1992. kao član originalnog Dream Teama.

Ušao je u Kuću slavnih 2009. godine.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.