Kosača osvijetljena bojama francuske zastave – Jabuka.tv

Kosača osvijetljena bojama francuske zastave

Hrvatski dom Herceg Stjepan Kosača u Mostaru petak je osvijetljen bojama zastave Francuske u znak podrške toj zemlji u borbi protiv terorizma, kako su okarakterizirani jučerašnji napadi.

Akciju osvjetljenja “Kosače” organizirala je neformalna skupina aktivista iz Mostara koji i inače provode ovakve akcije, a kako su istaknuli, ovo je znak potpore narodu Francuske.

Francuski narod nije i neće biti sam u borbi protiv terorizma. Naš cilj je poslati poruku iz Mostara, upravo ispred Kosače, kako bi narod Francuske vidio da ima našu potporu, potporu iz Hercegovine, zato što je terorizam globalni problem kojeg zajedno moramo iskorijeniti, kazala je za Fenu Klaudija Babić, jedna od organizatorica događaja.

Uz natpis “Tous unis contre le terorrisme” (Ujedinjeni protiv terorizma) mostarski aktivisti su tako izrazili solidarnost s Francuskom.

Inače, u Nici je napadač koji je uzvikivao “Allahu Akbar” u četvrtak odrubio glavu ženi i ubio još dvoje ljudi, dok je u odvojenom incidentu policija ubila muškarca koji je prolaznicima prijetio pištoljem.

Francuski predsjednik Macron ocijenio je ove napade kao napad na Francusku slobodu. Rekao je da Francuska napadnuta “zbog svojih vrijednosti, težnji prema slobodi i mogućnosti da na svom tlu ima vjerske slobode”.

(www.jabuka.tv)


29 komentara

 • To je Hrvatska prošla stotine godina prije, a sada nek i Europa vidi kako je naš ima bilo… Posljedice islamizma su kod nas i dan danas itekako prisutne pogotovo u izgubljenoj Bosni…

  • Šta misliš kako je bilo muslumanima i Jevrejima dvjesto godina kada su im križari odsjecali glave u Jerusalimu…nisu štedili ni djecu ni žene…nema gore pošasti i pogani u svijetu od katoličke crkve. Ko je uspostavio inkviziciju i krstaške ratove u svijetu…nikad se nećete oprati od milijunskih zločina nad muslimanima, Židovima i protestantima tadašnje mračne Evrope.

   • Jadan ti koj nema pojmu o pojmu. Bla bla bla izgleda da je tvoja specijaliteta, samo ti nastavi tako, sa lažljiv informacije, svakako nemože tebi niko pomoć, ti ćes umrijeti bez ikakve pravo znanje. Nemoj ni probati tražiti istinu, tebi je kasno, već si skroz manipuliran, a te su naj opasni ljudi…

  • Prošli su muslimani i Židovi križarske ratove i inkviziciju..nema većeg zla od Vatikana niti će biti dok je svijeta i vijeka.

 • Majke mi ako ste vi normalni …briga Francuske za nas…kad je nas klalo jesu li se oni javljali i sta sad hocete postic time??? Mi ovdje trebamo normalan suzivot , a kolonijalisti nek se brinu za sebe.

  • Pred Hrvatima je veliki izazov. Konstitutivni kakvi jesu – „predziđe katoličanstva“ u smislu dakle „stupa istine“ – tek trebaju prosvijetliti odnosno poučiti same europljane europskim vrijednostima. Eno, neka je autohtona skromnica i poniznica pisala neki dan biskupima u Belgiji i poučila ih sasvim nenametljivo, osobnim primjerom šta će i kako će. Europi bi trebalo biti od neizrecive važnosti da se BiH čim prije „ubaci“, kako kažu, u zajednicu civiliziranih naroda.

 • Bilo je sve u redu dok se izmisljena corona nije pijavila. Corona je samo okidac da se krene sa protestima neredima zatvaranjem…a zasto? Da se pokrene 3.svj.rat!!! Pripremajmo se lagano…jer slljedi ekonomsku slom mnogih drzava..cjelih obitilji..prvo malih pa velikih.Ovo dosad je bila mala maca. Sta nas ceka…Ima se cime pozabavit Kosaca i nek neprovociraju.(radite za placicu).jer .prekoputa komsije…a ima nas koji nezelimo ovo…

 • Zasto niste ovako podrzavali radnike aluminijuma , sada medicinsko osoblje SKCM koji se spremaju u strajk ??? Odglumljeni dusebriznici drugog naroda a svom gleda kakose zlo dogadja.. i suteci gledate..Metite ispred svog praga. A ima se sta za pomest…da vam francuzi nebi dolazili s metlama… KOSACARI prljav vam grad od korupcije , lopovluka ,kriminala ,sodome i gomore….

 • Šta misliš kako je bilo muslumanima i Jevrejima dvjesto godina kada su im križari odsjecali glave u Jerusalimu…nisu štedili ni djecu ni žene…nema gore pošasti i pogani u svijetu od katoličke crkve. Ko je uspostavio inkviziciju i krstaške ratove u svijetu…nikad se nećete oprati od milijunskih zločina nad muslimanima, Židovima i protestantima tadašnje mračne Evrope.

  • „Pogan, pošast, uspostavljanje inkvizicije i krstaški ratovi“, su od reda rezultat sprege religije i države. Nije to izum niti je svojstveno isključivo katoličkoj crkvi, koja je direktno i prepoznatljivo podlegla toj pošasti za vrijeme onoga Nišlije, Konstantina – već „damaklov mač“ svojstven manje-više i drugima. Danas se može ustvrditi kako je crkva s time uglavnom razriješila, iako zasigurno ima „katolika i državnika“ koji možda smatraju kako to nije pravi put.

   • Tipična islamističko-komunistička propaganda. Okrivljuju kršćane zato što su se branili od nasrtaja islama i komunizma. Okrivljuju kršćane zato što brane ljudska prava.

  • Niste mnogo pamentni. Prije toga su muslimani nasrnuli na jevreje i kršćane i poubijali sve što nije uspjelo pobjeć. Križarski ratovi su bili odbrambeni ratovi ali nažalost bez uspjeha. Poznato je iz najnovije povijesti koliko je “humana” Islamska Država.

   • Kršćani su se sasvim dovoljno kroz povjest (po)ubijali međusobno, tako da bi sve mimo toga u natezanju i dokazivanju bilo “kruha preko pogače”. Eventualno ostaje pokušati sa “odbrambeno-obrambenim križarsko-krstaškim pohodom prema trulom Zapadu”, pa “ako prođe, prođe”. Ako ništa, upisat politologiju, kurs kakav i tečaj, pa se ubacit gdje u kakav parlament ili sabor.

  • Kako je bilo kršćanima i židovima kad su muslimani zauzeli Jeruzalem? Kako je bilo Španjolcima i Portugalcima kad su muslimani zauzeli Pirinejski poluotok ili kad su iz južne Italije brodovima zaljećali sve do Dubrovnika i ist. jadranske obale? Kako je bilo kad su Turci osvojili Balkan i na tisće nevine djece odveli u zarobljeništvo i pretvorili ih u islamske ratnike, a koliko su ljudi pobili? Kako je bilo kad su Turci počinili genocid nad Amrmencima 1915? Kako je bilo kad su se islamski teroritsti u ime Allaha zabili u Blizance ubivši preko tri tisuće nevinih civila. Ako se već koljemo to radimo na bojnom polju, vojnik protiv vojnika, a ne se raznjeti na trgu ili odrubiti nekome glavu na ulici ili crkvi.

  • Kada se pokrene određena rasprava nije uopće neuobičajeno za sudionike i više puta “komentarisati”. Nije to neuobičajeno, s toga nema tu mjesta urotama, teoriji zavjere ili slično. Btb.

 • Mi Hrvati najviše volimo svoje progonitelje i ulizujemo im se . Udbašima i njihovim sinovima smo dali da nam vode državu ,engleskim fondovima smo dali naše vode i obradivu zemlju a sad dajemo podršku francuskim kolonijalistima .a idolopoklonce da nas duhovno vode i dobro je nami koliko smo pametni

  • Da ali samo Hrvati islamske ili pravoslavne vjere. Oni sanjaju o ponovnoj okupaciji naših krajeva od strane Turske ili Srbije. Hrvati katolici ne žele ni austrijsku, ni mađarsku ni talijansku okupaciju.

   • “Hrvati katolici” imaju problem sa samima sobom, sa posebnim naglaskom na ovakve i slične složenice odnosno sintagme, još od vremena “prošloga tisućljeća”.

 • Za kralja Dmitra – Ne, Hrvati katolici od pamtivjeka oslonjeni na Boga i katoličku crkvu, imaju problema sa izdajicama svoga roda. I onda i sada.

 • Ha ha ha, drugovi partijaneri se žele solidarizirati sa francuskim načelima slobode mišljenja, a vlastita im prčija od stranke organizirana kao loša kopija KPJ-je, po načelu, njihova tajna policija je radila i gore stvari, ali o tome šute. O islamskom terorizmu sve znaju, a o udbasko-komunistickom ništa, kako su razmontirali Yugu, tako će i Hrvatsku-
  Pljačkom. A za sve to će na kraju biti kriv islamski terorizam, a najgluplji narod u Europi će u to povjerovati, i kada dođu na arbajt u Njemačkoj i vide tamo masu islamista kako žive, kako imaju sva prava, onda će si postaviti pitanje: kako to, ovdje u Njemačkoj toleriraju a nas gaze u BIH. E onda će se taj naš priglupi čovjek potješiti svojom tezom da oni u Europi nemaju pojma s čime imaju posla, ha ha ha, koji glupi narod, kako vas gute još od 45-te, ha ha ha!

 • Hoće hoće, a onda će im drugovi i drugarice iz mostaroslavije kao pravi kršćani priskočiti u pomoć i spasiti Europu od islamizacije… Ma ja, ta oni znaju, glupi Francuzi, Nijemci, umjesto da budu vaki ko mi, pravi kršćani

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.