Koronavirus se u Italiji pojavio ranije nego što se mislilo – Jabuka.tv

Koronavirus se u Italiji pojavio ranije nego što se mislilo

Novi koronavirus cirkulirao je Italijom od rujna 2019. godine, pokazuje studija Nacionalnog instituta za rak (INT) talijanskog grada Milana, ukazujući na to da se Covid-19 mogao proširiti izvan Kine ranije nego što se do sada mislilo.

Svjetska zdravstvena organizacija objavila je kako su novi koronavirus i Covid-19, respiratorna bolest koju uzrokuje, bili nepoznati prije nego što je u prosincu 2019. prvi put zabilježeno izbijanje epidemije u Wuhanu u središnjoj Kini.

Prvi talijanski pacijent Covid-19 otkriven je 21. veljači u gradiću u blizini Milana, u sjevernoj regiji Lombardija.

Ali nalazi talijanskih istraživača, koje je objavio INT-ov znanstveni časopis Tumori Journal, pokazuju da je 11,6 posto od 959 zdravih dobrovoljaca koji su se uključili u probni test raka pluća između rujna 2019. i ožujka 2020., razvilo antitijela na koronavirus znatno prije veljače, kad je službeno počela epidemija u Italiji, prenosi Fena.

Sljedeći specifični test antitijela na SARS-CoV-2 provelo je Sveučilište u Sieni pod naslovom Neočekivano otkrivanje antitijela na SARS-CoV-2 u predpandemijskom razdoblju u Italiji.

Pokazalo je da su četiri slučaja iz prvog tjedna listopada prošle godine također pozitivna na antitijela koja neutraliziraju virus, što znači da su se te osobe zarazile u rujnu, rekao je za Reuters Giovanni Apolone, koautor studije.

Koronavirus: Najnovije vijesti iz minute u minutu

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.