Korona-izvještaji za Hercegovinu

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar preminula su četiri bolesnika: muškarac iz Jablanice rođen 1944. godine, muškarac iz Čapljine rođen 1939. godine, muškarac iz Stoca rođen 1963. godine i muškarac iz Livna rođen 1966. godine.

Na bolničkom liječenju trenutno je 46 bolesnika, od kojih je 10 na invazivnoj i jedan na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB Mostar testirana su 342 uzorka. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih je 38: 30 iz Mostara, tri iz Čapljine, dva iz Jablanice, jedan iz Stoca i dva iz Konjica.

Županijski i općinski sanitarni inspektori u srijedu su izdali 34 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi je 608 rješenja, priopćeno je iz Kriznog stožera HNŽ-a.

U protekla 24 sata na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa testirano je 45 osoba, od čega troje retestirano.

Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar do 12:00 sati, registrirano je sedam novozaraženih osoba na prisustvo koronavirusa iz Ljubuškog šest muških te Širokog Brijega jedna muška osoba.

Od prisustva koronavirusa oporavilo se osam osoba, iz Širokog Brijega i Gruda po tri osobe te Ljubuškog i Posušja po jedna osoba.

U samoizolaciji nalaze se 123 osobe, priopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo ŽZH.

Na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa pozitivne su 103 osobe:

–          Široki Brijeg – 52

–          Ljubuški – 25

–          Grude – 21

–          Posušje – 5

(www.jabuka.tv)