Koristite ove proizvode prije sunčanja, efekt će vas oduševiti!

Za zdravu i lijepu preplanulost, kojoj većina nas teži, potrebno je pravilno pripremiti kožu.

Mnoge žene, ali i muškarci, u ljetnim danima posežu za dodacima prehrani poput beta karotena ili astaksantina nadajući se da će im osigurati intenzivniju preplanulu put.

I jedan i drugi spadaju u karotenoide, biljne pigmente i imaju jednaku namjenu, ali je astaksantin i do 10 puta učinkovitiji u svom djelovanju.

Učinkovitost karotenoida u zaštiti stanica kože od sunca i ranog starenja, smanjenju inteziteta i učestalosti alergijskih reakcija na sunce te stvaranja hiperpigmentacija dokazana je brojnim studijama. Osim toga, potiču zadržavanje vode u koži čime se postiže blistavost i zdravi sjaj. Stoga je uzimanje ovih proizvoda svakako preporučljivo.

Način korištenja

Ono gdje većina najčešće griješi je prekasno i prekratko uzimanje ovih dodataka prehrani. Naime, za puni efekt potrebno je najmanje tri mjeseca redovitog korištenja, a ukoliko ih se koristi dulje (max 6 mjeseci) preporuka je napraviti pauzu od min. mjesec dana.

Uzimanjem ovih dodataka, koža će postepenije postići preplanulu put.

Ovi dodaci imaju i protuupalno i antikarcenogeno djelovanje, čuvaju zdravlje očiju, a odličan su dodatak prehrani sportašima, jer doprinose bržem oporavku od tjelesne aktivnosti.

Uzimanjem ovih dodataka, koža će postepenije postići preplanulu put, jer svaka naglo nakupljanje melanina rezultirat će „guljenjem“ kože. Ali zahvaljujući spomenutim dodacima preplanulost će biti zdrava i dugotrajna.

Moguće ih je koristiti istovremeno s drugim antioksidansima (npr. vitaminom C, E, cinkom) jer imaju sinergistički (međusobno si pojačavaju djelovanje) učinak. Stoga se bez bojazni mogu priključiti  drugim dodacima prehrani

Mjere opreza, uzimanje ovih dodataka prehrani ne preporučuje se djeci, trudnicama, pušačima i osobama koje uzimaju lijekove za snižavanje kolesterola (statine).

Iskoriste popust od 15% na odabrane beta karotene i astaksantine do 30.4 u ljekarnama AFARM.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.