Koristite iPhone umjesto budilice? Pripazite na ovaj problem

Aplikacija sata s ugrađenom budilicom dobiva malo pozornosti, a brojni korisnici o njoj ovise da bi se na vrijeme ujutro probudili, da ne bi zakasnili na posao ili da im popodnevni odmor ne bi predugo trajao.

Kao takva, uzima se zdravo za gotovo, kao jedan dio mobitela koji uvijek funkcionira i na koji se možete osloniti – sve dok softverska greška to ne poremeti.

Upravo to ovih se dana navodno dogodilo u iOS-u, pa određeni vlasnici iPhonea prijavljuju da ih budilica jednostavno – ne budi, javlja Bug.hr.

Problem je otkriven tijekom korištenja, dakle Apple za njega nije znao prije negoli su se korisnici počeli žaliti. Prema njihovim tvrdnjama, budilica se aktivirala u vrijeme kada je to bilo određeno, ali umjesto da se oglasi odabranim zvukom, ona je ostala tiha. Mnogi su zbog toga prespavali zacrtano vrijeme buđenja, pa su se – očekivano – požalili na društvenim mrežama, od TikToka na dalje.

Nedugo zatim iz Applea su potvrdili da su svjesni problema, ali još uvijek ne otkrivaju što ga uzrokuje ili što se može učiniti kako bi alarm bio aktiviran u zadano vrijeme. Isto tako nije poznato zahvaća li “zaboravna” budilica samo određene modele iPhonea i neke verzije iOS-a, ili se pak javlja kada se poklope neki čudni uvjeti.

Primjerice, neki sumnjaju da je alarm utišan u situaciji kad se iPhone nalazi pored kreveta, tako da njegov FaceID senzor može detektirati lice vlasnika – pa smatra da je on već probuđen i jednostavno utišava budilicu.

U nedostatku više informacija, savjet svim vlasnicima iPhonea koji ih koriste umjesto budilice glasi: nabavite si pričuvu dok Apple ne riješi navedeni problem.

(www.jabuka.tv | Foto: X)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.