Korisnici zbog Reelsa provode 24% više vremena na Instagramu

Prema tvrdnjama prvog čovjeka kompanije Meta Marka Zuckerberga, Reels je dao značajan doprinos Instagramu jer korisnici zahvaljujući ovom formatu provode više vremena na društvenoj mreži.

Kada je Instagram lansirao Reels i obećao da će fokusirati platformu na video, mnogi korisnici su se protivili uključujući slavne osobe, a među njima je i Kylie Jenner koja je zahtijevala da “Instagram ponovo bude Instagram”.

U početku je Reels bio tek loša verzija TikToka, međutim, čini se da su se stvari promijenile. Zuckerberg je priopćio da je vrijeme koje korisnici provode na Instagramu povećano za 24 posto, a zasluge je pripisao upravo Instagram Reelsu.

Reels nastavlja rasti brzo na Facebooku i Instagramu. Također, postaje više društven jer resheruju Reels više od 2 milijarde puta svakog dana, što je dvostruko više u odnosu na proteklih šest mjeseci. Reels povećava ukupni engagement aplikacije i mi vjerujemo da povećavamo udio na tržištu videa kratke forme, dodao je Zuckerberg.

Međutim, Reels ne napreduje samo zbog objavljivanja i gledanja klipova, nego i zbog umjetne inteligencije. Zuckerberg je kazao da su sustavi rankinga i UI preporuke donijeli puno rezultata koje tvrtka vidi danas u svom discovery engineu, Reelsu i oglasima.

Iako nema točnih podataka, Zuckerberg tvrdi da je broj mjesečno aktivnih korisnika povećan na svim Metinim platformama.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.