Korisnici kanabisa uspješniji i zadovoljniji u životu

Korisnici kanabisa obično se povezuju s lijenošću, neuspjehom i apatijom, ali suprotno popularnom stereotipu , novo istraživanje tvrdi da su oni među najzadovoljnijim i najuspješnijim ljudima.

Istraživači BDS Analyticsa anketirali su one koji konzumiraju kanabis i one koji ga ne konzumiraju kako bi usporedili niz mentalnih, socijalnih i financijskih čimbenika, između ostaloga i zadovoljstvo životom, stavove prema roditeljskim i radnim podacima. Istraživanje je analiziralo opsežne podatke dvije američke države koje su glasale za legalizaciju kanabisa, Californije i Colorada.

Podaci iz Californije su otkrili da je 20 posto korisnika kanabisa magistriralo, a među onima koji nisu korisnici, magisterij je završilo samo njih 12 posto. Što se tiče financija, konzumenti su imali 73.470 dolara prihoda, a oni koji ne konzumiraju kanabis 70.000 dolara.

Slični rezultati bili su i u Coloradu, gdje je među ljubiteljima kanabisa bila 64 posto zaposlenih, a među protivnicima 54 posto. Također, 64 posto konzumenata u Californiji je osnovalo obitelji, a to isto je učinilo 55 posto apstinenata.

Kada je u pitanju zadovoljstvo životom, skoro pet od deset konzumenata u Coloradu složilo se da su danas zadovoljniji životom prije nego godinu dana, dok je isto izjavilo četiri od deset apstinenata.

Istraživanje je pokazalo da su osobe koje koriste kanabis društvenije, da češće uživaju u rekreaciji na otvorenom i da volontiraju, prenosi Klix.ba.

“Korisnici kanabisa daleko su od karikatura koje su korištene u njihovom opisu”, kazala je Linda Gilbert, voditeljica odjela za istraživanje.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

  • Pa kud ovaj svijet ide.Za par godine cete pisat kako su korisnici kokaina sretni i zadovoljni.Normalno da su ovi travari zadovljni kad su pod dozom,ali sta se dogada sa mozgom to nitko ne spominje.Marihuana tesko ostecuje mozak i to je dokazano.Naravno da ce sad ovi koji konzumiraju pocet pametovat.Iovako nam omladina ode u propast droga,alkohol.Fufice vec sa 15 godina.Svake subote se napij da neznas za se,a ovakvi clanci samo nadoljevaju ulje na vatru.

  • Mozak oštećuju i cigarete,alkogol,razni lijekovi,koji jedno liječe pet drugi organa razaraju,neimaština,izlaganje teškim poslovima na suncu za male plaće,masna hrana,stres,susjedov dobar auto a ti nemaš nikakav,naši političari,stanje u državi,veliki računi struje,telefona,drugih režija, pa tako vjerovatno i prevelike količine kanabisa. Sve što je umjereno ljudima vjerovatno ne šteti…Ali našem mozgu,našem tjelu očito puno ovih stvari šteti i smeta a od njih ne možemo pobjeći…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.