Korisnici iPhonea bijesni: Baterija slaba, telefon se pregrijava

Apple je još krajem siječnja objavio nadograđenu verziju svog operativnog sustava iOS 6.1 koju su milijuni korisnika instalirali na svoje modele iPhonea. Ova je verzija donijela neka poboljšanja poput podrške za LTE na nekim tržištima, no čini se da je mnogim korisnicima donijela i velike probleme.

Naime, brojni su mediji prenijeli kako još od objave ove verzije OS-a krajem siječnja korisnici iPhonea na različitim forumima prijavljuju probleme s Appleovim telefonima koji se, nakon instalacija iOS-a 6.1, pregrijavaju te je baterija osjetno slabija i brzo se prazni. Na The Next Webu kažu da je problem toliko velik da je Vodafone u Velikoj Britaniji korisnicima iPhonea 4S poslao SMS poruke u kojima ih je upozorio da, ako još nisu nadogradili softver na iOS 6.1, da ga niti ne instaliraju te im savjetuju da sačekaju objavljivanje nove verzije u kojoj će Apple popraviti probleme s 3G mrežom (prilikom povezivanja s internetom, poziva i slanja SMS-ova).

Na ovoj stranici napominju da problemi s novim softverom za iPhone nisu limitirani samo na model 4S i Veliku Britaniju, već se odnose na više modela Appleovih telefona i na korisnike diljem svijeta.

Iz Applea trenutno nema službenih informacija o pregrijavanju i slabijoj bateriji iPhonea tako da nije poznato koliko korisnika ima ove probleme te se nagađa da su oni povezani s mailom i Microsoft Exchangeom, a na Appleovom forumu za podršku jedan od korisnika iPhonea napisao je kako je ove probleme riješio tako da je resetirao iPhone na tvorničke postavke.

Apple navodno već radi na novoj verziji svog mobilnog operativnog sustava te, ako do sada niste nadogradili softver iPhonea, sačekajte objavu verzije 6.1.1 kako bi izbjegli potencijalne probleme s trajanjem baterije i pregrijavanjem.

Inače, ovo nije prvi puta da su zabilježene pogreške s nadogradnjama softvera za iPhone – prije nekoliko godina nakon nadogradnje na iOS4 brojni su se korisnici Appleovih telefona također požalili na jako kratko trajanje baterije, što je Apple naknadno riješio novom nadogradnjom softvera.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.