Korisni savjeti koji će vam olakšati spavanje po ljetnim vrućinama

Spavanje za vrijeme vrućih, ljetnih mjeseci zbilja može biti noćna mora, no postoji nekoliko korisnih savjeta koji bi vam mogli pomoći u sprječavanju besanih noći.

Iako ljeti želimo što manje odjeće na sebi, preporučuje se da nikada ne spavamo goli. Umjesto toga bi trebali spavati u pamučnoj pidžami.

Bolje je da pidžama upije vaš znoj, nego da ostane na vašoj koži, piše The Sun. Korisno je i malo poprskati vaše posteljine, što ne znači da biste ih trebali u potpunosti smokriti, već ih pustiti da “prodišu”.

Rashladite vaše zastore i isključite sva svijetla i električne napoje u sobi. Dobar trik je i napuniti vaše čarape hladnom rižom koja će jednom kada je na vašim stopalima, izvući svu toplinu iz vašeg tijela.

Od iznimne je važnosti i paziti na to što pijemo. Nikako ne bismo smjeli piti alkohol prije spavanja, a korisno je uvijek imati i čašu vode pored svojeg kreveta.

Poznato je da su podrumi i niži katovi uvijek hladniji, što bi značilo da što niže spavate, to bolje. Možete čak staviti madrac na pod kako bi još dodatno pospješili vaše spavanje.

Smočite vaša stopala i zglobove prije spavanja, a tijekom dane držite vaše rolete i zavjese zatvorene kako bi spriječili pregrijavanje sobe.

Ako stavite zdjelu s ledom ispred ventilatora, vaša soba će postati hladnija kako se led topi.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.