Koridor Vc: Objavljen poziv za najsloženiju dionicu Počitelj-Zvirovići

Javno poduzeće Autoceste FBiH danas su treći put objavile natječaj  za izgradnju dionice Počitelj – Zvirovići na Koridoru Vc.

Za razliku od prethodna dva puta, ovaj put nisu obavljene pretkvalifikacije, nego će sudionici na licitaciji odmah dostaviti svoje konačne ponude. Ponude će se sastojati od dvije koverte, sa navedenim šiframa. U jednoj od koverti će biti ponuda, a u drugoj podaci o ponuđaču, kompaniji ili konzorciju, koji je dostavio tu ponudu, navodi Faktor.ba.

Rok za podnošenje prijava je 60 dana od dana objavljivanja natječaja, nakon čega će sve ponude biti ocijenjene, a potom će biti i odlučeno tko će graditi ovu dionicu autoceste.

Izgradnja ove dionice vrijedi oko 100 milijuna eura, odnosno blizu 200 milijuna KM, a novac je osiguran kreditom Europske investicijske banke (EIB). Upravo su na zahtjev EIB-a, kao financijera projekta, poništena dva prethodna natječaja, jer su u javnosti objavljivane povjerljive informacije u vezi sa potencijalnim izvođačem radova, što je, prema ocjeni EIB-ovih stručnjaka, kompromitiralo neovisnost postupka dodjele ugovora.

Vrijedi napomenuti da će nadzor nad radovima financirati Fond za Zapadni Balkan (WBF), sa pet milijuna eura, ili blizu 10 milijuna KM grant sredstava.

Dionica Počitelj – Zvirovići, koja je duga 11,75 kilometara, u tijeku izgradnje bit će podijeljena na dva LOT-a. Prvi će obuhvatiti petlju Počitelj i istoimeni most, a drugi ostatak ove dionice.

Najznačajniji objekti na poddionici su most Počitelj dužine 945 metara, koji će biti i najduži most na cijelom Koridoru Vc kroz BiH, potom petlja sa naplatnim mjestom i pristupnim putevima do regionalne ceste Buna – Domanovići i magistralne ceste M-17, te tri vijadukta, jedan tunel i otvorena trasa.

Predviđeni rok izgradnje je 30 mjeseci od uvođenja izvođača radova na gradilište.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.