Kordić pozvao njemačke gospodarstvenike da ulažu u Mostar

U Bosni i Hercegovini se od 18. do 21. svibnja održava BBUG Alumni konferencija, čiji su sudionici predstavnici vodećih tvrtki u Njemačkoj i Europi, a jedna od tribina održana je u petak u amfiteatru Sokrat na Sveučilištu u Mostaru u suradnji s lokalnim partnerom ESI (Europska inicijativa za stabilnost).

Na tribini je mostarski gradonačelnik Mario Kordić njemačkim poslovnim liderima predstavio Mostar kao grad bogate povijesti s velikim potencijalom za razvoj i investiranje, priopćeno je iz Gradske uprave.

Od svog osnutka 1955. godine BBUG (Baden-Badener Unternehmergespräche) nametnula se kao najvažnija obrazovna i dijaloška platforma u njemačkom poslovnom svijetu. Glavni cilj ove neprofitne udruge je prenijeti sljedećim generacijama poslovnih ljudi zajedničko razumijevanje izazova našeg vremena i njihove ekonomske i društvene odgovornosti.

Sudionici BBUG Alumni konferencije su vodeći politički predstavnici, voditelji domaćih i međunarodnih organizacija, eminentni znanstvenici, te uglednici iz svijeta kulture i medija, stoji u priopćenju.

(www.jabuka.tv | Foto: Fena)

5 komentara

  • Nevidim razlog da svabe ulazu ovde jer narod trazi platu ko u njemackoj. Svabe gledaju da ulazu tamo gdje moraju manje platiti nego u njemackoj. Tako dace svako ko zeli njemacku platu po nju morati i dalje ici u njemacku.

    • Ali moze malo manje plata jer ne trebaju placati stanarine vecina imaju svoje kuce ili stanove a i kirije su manje ako ko nema stana. Prihvatiti ce bas svabo Gdje se bolje isplati a na stetu nikoga.

  • Kordic, ti si ocigledno pod kontrolom SADa, EUa, WHOa i WEFa.
    Sto ne pozoves Hrvate iz inozemstva, tkoji imaju svoje firme?. Sto njemacke desnicare?.

  • Šta je sa Židovima što njih ne zoveš gdje je ta Židovska gosodarska komora i njena inicijativa da uloži koju marku u Hercegovinu, kao Kabiri koji je dobio Aluminij za 1 km……

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.