Kordić o okupljanju antifašista: To su lažni moralizatori koji krivotvore povijest

U subotu je u Mostaru obilježena 79. godišnjica oslobađanja tog grada od fašizma, na što se u kratkoj objavi osvrnuo gradonačelnik Mario Kordić kazavši: “Gradimo Mostar okrenut budućnosti i zaustavimo veličanje zločinačkih ideologija”.

Napomenuo je da u deklaraciji EU o osudi totalitarnih režima piše kako su “fašizam i komunizam dva istovremena zla”.

Vjerujem da svaki žitelj Mostara razmišljajući o budućnosti svoje životne sredine razmišlja o ugodnijem okruženju, sigurnim radnim mjestima, razvoju gospodarstva, izgrađenim parkovima, i svemu onome sto čini život kvalitetnijim.

S druge strane, iz godine u godinu skupina ljudi koji se predstavljaju antifašistima noseći u rukama simbole jednog od najgnjusnijih totalitarnih režima. Možda bi i ove godine igrokaz koji isti glumci godinama izvode prošao bez reakcije, ali nemoguće je zanemariti kontekst u kojem se skupina mladosti, naše djece šeće središtem grada u kostimima koji simboliziraju budućnost, razvoj, a u isto vrijeme lažni moralizatori falsificiraju povijest i porukama podjela nastoje unijeti nemir u naše društvo, napisao je Kordić.

Gradonačelnik Mostara oštro je osudio takav javni govor, dodavši kako “ne pripada civiliziranom i demokratskom društvu kojem Mostarke i Mostarci pripadaju.”

Duboko sam uvjeren kako smo dovoljno sazreli kao društvo da demaskiramo lažno predstavljanje i sijače mržnje i podjela, naveo je Kordić.

Zahvalio je MUP-u HNŽ na adekvatnom nadzoru i upravljanju okupljanja u središtu Grada, te poručio da će Grad koji on kao gradonačelnik predstavlja nastaviti podržavati sve slobode, provoditi reforme, kao i “gledati u budućnost s iskrenom namjerom da svima napravimo ugodniju životnu sredinu.”

Podsjetimo, policija je zabranila komemorativnu šetnju antifašista do Partizanskog spomen groblja, a predsjednik Saveza antifašista i boraca NOR-a (SABNOR) BiH Sead Đulić zbog toga je najavio pokretanje pravnih postupaka protiv odgovornih ljudi.

Obilježena 79. godišnjica oslobađanja Mostara od fašizma, najavljena tužba

(www.jabuka.tv | Foto: Fena)

26 komentara

  • Kordiću, ne bleji. Šta si poduzeo protiv obilježavanja totalitarnih režima? Šta je sa nazivom ulice i mosta dokazanog zločinca, druga Vam Tita, koji ti i danas viri iz guzice

 • Zabraniti,hitno,leglo zla i jednoumlja,koji povijest koju su pisali i sada prakticiraju,sada imamo višestranačje,kome banda prkosi,djedovi zlikovci a unuci i dalje slave pokolje naroda Hercegovine.Kordiću riješi te ovo pitanje kao što je civilizirani narod rješio,kopirajte.

  • Ne treba niko naravno nikog izazivati i mahati zastavama jer su svi narodi stradavali jedni od drugih. Slavljenje jednih žaljenje za svojim drugih. I Gp. Franjo Tudjman je bijo general u tom mračnom sistemu. Mozda gradonačelnik nezna sa takvom svojom oštrom izjavom koji će isto izazvati tenzije a i Gp Tudjmanai mrtvog Izmedju ostalih iz tog jednoumnog sistema vrijedja

  • Komunista je bijo i vodja HDZa Covic i mnogi utbasi i djeca im koji su sada na Visokim položajima .E sta sa njima sada. U vladi su. Vidi i analiziraj.
   Istina da treba ici dalje a i ovaj Djulic i drugi i svi koji masu bilo kojim zastavama kojim bi se stvorile tenzije ali i gradonacelnik je pretjerao u izlaganju. Mnogi katolici su bili privrzeni tom sistemu u To doba ima ih sahranjenih i u Partizanskom groblju ubijenih Izmedju ostalih i od svojih konsutivnnih katolika.

 • Pa zabrani to vise, sto ga muljas. Znam ja sam da je to genocidno slavlje nad Hrvatskim pukom i provociranje. Znas ulice ljudi/Hrvata iz 2. svitskog rata zabraniti. Tu si odmah djelovo, bez laprdanja. Budi gradonacelnik i zabrani vampirske jugomackare zeleni dzihadista.

 • Kakvi su to antifašisti koji su bez suda i suđenja (uglavnom i bezkrivice), ubijali fratre, žene, žene u drugom stanju pred porod, starce (često nepokretne ili slijepe) i druge nevine civil? Jebo vas Tito vaš oberzločinac, kojega štujete! Kakav je to antifašizam, svinje jedne fašističke, komunističke i islamističke!

 • Pojam “antifašisti” ima neodređeno i preširoko značenje, a u našim okolnostima podrazumijeva jugokomuniste (partizane) i srpske monarhiste (četnike).
  Ovima što hodaju po Mostaru u ime obilježavanja “oslobođenja” Mostara, treba samo reći neka se ne predstavljanju na način da kažu što nisu, nego neka lijepo kažu otvoreno što jesu: samo jugokomunisti ili oboje od značenja pojma “antifašisti”.
  Tek tada bi im se mogla dopustiti šetnja.

 • ZABRANITI prvo komunistički Faŝizam jer je u BiH najvidljiviji i najopasniji…….pa onda i druge oblike faŝizma u BiH ako uopće joŝ koji postoji !

 • Presjednik Tudjman, Covic , Jelka i mnogi današnji HDZovci ili njihovi roditelji su bili veliki komunisti tj. Antifašisti . I šta sad???? Promijenili odma curak radi licnog interesa i položaja.

 • Čovječe budi umjeren gradonačelnik bez prosipanja agresivnosti ružnih izjava na bilo koga. Nije rat Ne stvaraj tenzije i zavade medju gradjanima grada. Objektivnost odnosno nepristrasnost je osobenos ljudskosti i normalnog življenja naroda u gradu Mostaru. Takve izjave iznenadile su Obicni narod koji te smatrao gradonačelnikom za sve mostarce a ono ti se odvoji od većine i gradu.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.