Kordić i Ćorić razgovarali o mogućnosti ulaganja u Industrijsku zonu Mostar

Ministar gospodarstva i održivog razvoja RH Tomislav Ćorić posjetio je u četvrtak Mostar i tom prigodom se susreo s gradonačelnika tog grada Marijem Kordićem s kojim je razgovora o ekonomskim temama, a bilo je riječi i o gorućim komunalnim problemima i odlagalištu Uborak.

Nakon sastanka Kordić je novinarima kazao kako je s ministrom Ćorićem razgovarao o mogućnostima zajedničke suradnje Republike Hrvatske i Mostara, te o sajmu gospodarstva koji će se vjerojatno održati u travnju u Mostaru.

Ministar Ćorić kazao je kako mu je drago da Mostar u 2022. godinu ulazi s ambicijom daljnjeg rasta gospodarstva s jedne strane, te rasta životnog standarda građana s druge strane.

Ono što nas veseli je da gradonačelnik namjerava i ove godine organizirati gospodarski forum u travnju, istaknuo je Ćorić.

Obećao je nastavak rada na intenziviranju suradnje između hrvatskih i bosanskohercegovačkih poduzeća.

Ideja je bila da se predstavi mogućnost ulaganja u Grad Mostar, odnosno u industrijsku poslovnu zonu Grada Mostara (…) Koliko shvaćam, uvjeti za investiciju su ovdje dobri i to je ono što nas zanima. Hrvatskim tvrtkama koje su prisutne u BiH je u interesu širiti svoje poslovanje i siguran sam da će odziv hrvatski poduzeća na ovaj forum u travnju biti velik, kazao je hrvatski ministar gospodarstva.

Na sastanku se razgovaralo i o gospodarenju otpadom, zaštiti okoliša i digitalizaciji Gradske uprave Mostara.

Na upit novinara što se po pitanju deponije radi u Mostaru, gradonačelnik Kordić kazao je kako su je ovih dana potpisao mandatno pismo kako bi ove godine krenuli s petogodišnjim planom prilagodbe odlagališta komunalnog otpada na Uborku.

Ideja je da se lokalitet Uborak Buđevci kompletno sanira, a do tada ćemo morati otvoriti novu kazetu da u tom razdoblju sanacije imamo gdje s otpadom. Razmišlja se čak i o uvođenju jednog privatnog partnera u cijelu tu priču da bi ubrzali cijeli sustav, kazao je Kordić.

Ocijenio je kako se mora biti brz i ekspeditivan kako Mostar ne bi u ovoj godini imao problem sa zbrinjavanjem smeća.

Ministar Ćorić ustvrdio je kako i Hrvatsku muče slični problemi, iako hrvatske vlasti imaju na raspolaganju znatno veća financijska sredstva.

Istaknuo je kako je upravo sanacija odlagališta jedan od izazova koji kontinuirano traju u Hrvatskoj.

Ono za što smo mi u RH zainteresirani je suradnja prije svega u pograničnim područjima po pitanju vodno komunalne infrastrukture, ali isto tako i s onim jedinicama lokalne samouprave koje imaju problem gospodarenja otpadom, a što može utjecati na život naših građana s druge strane granice, kazao je ministar Ćorić.

Po njegovim riječima, u ovom konkretnom slučaju rijeka Neretva je ono što vezuje prostor BiH i RH.

Izrazio je uvjerenju kako će se u idućem razdoblju iznaći modalitete kako pristupiti i pomoći rješavanju tog problema.

(Fena | Foto: Denis Kapetanović/Pixsell)4 komentara

  • Što kaže moja baba besidili o mogućnosti hapanja i ulaganja u svoje džepove.
    Zaboli njih k…. za opće dobro ko za lanjskim snigom.

  • Ministre, ako je tako kao što kažeš, premjesti sjedišta RH tvrtki iz Sarajeva u Kiseljak ili u Mostar!
    Hrvatske općine/gradovi bi procvjetali samo na osnovi poreza.
    To bi bio pravi domoljubni potez, takvo što rade samosvjesne nacije!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.