Konzum u BiH poslovao s gubitkom od 5,9 milijuna eura

Hrvatska kompanija “Konzum” u prvih pet mjeseci ove godine poslovala je sa gubitkom od 62 milijuna kuna (8,4 milijuna eura), podaci su iz izvještaja izvanredne uprave koncerna “Agrokor”, na čijem je čelu povjerenik Vlade Hrvatske Ante Ramljak.

U istom razdoblju “Konzum BiH” poslovao je sa gubitkom od 44 milijuna kuna(5,9 milijuna eura), “Tisak” sa 33 milijuna kuna (4,4 milijuna eura), “Velpro Centar” sa 50 milijuna kuna (6,7 milijuna eura), a “Velpro BiH” sa 11 milijuna kuna (1,4 milijuna eura).

U izvještaju, koje je objavljen na stranicama hrvatskog Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i trgovine navodi se da je “Konzum” u prvih pet mjeseci ove godine ostvario prihod od 3,43 milijarde kuna (oko 463 milijuna eura), “Konzum BiH” 943 milijuna kuna (127,2 milijuna eura), te “Tisak” 805 milijuna kuna (108,6 milijuna eura), prenosi Grude.online.info.

Hrvatski koncern “Agrokor” objavio je početkom svibnja da razina zaduženosti na dan 31. ožujak, bez “Mercatora” i sa njim povezanim društvima, iznosi 40,4 milijarde kuna (5,44 milijarde eura).
Dug “Agrokora” prema dobavljačima u BiH iznosi 112 milijuna KM, a ne zna se kada bi na tržište BiH kao “spasilac” mogao ponovo doći “Mercator”.

Vlada Hrvatske imenovala je početkom travnja Antu Ramljaka za izvanrednog povjerenika za “Agrokor”, u skladu sa odredbama Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sustavnog značaja za Hrvatsku.

 

(www.jabuka.tv)


5 komentara

  • Cekaj malo u naslovu stoji da je konzum bih u gubitku 5,9 mil€ pa da mu je prihod 112 mil. Odlucite se. Pisali ste u trecem misecu da su duzni dobavljacima u bih 132 mil a sad 112 znaci da su za 4 miseca smanjili dug za 20 mil. Onda znaci da posluju pozitivno. Ako imaju tu robu u sebe na stanju onda nisu duzni, nego je prodaju i placaju dobavljace

  • U konzumu su plate na razini i veće od drugih lanaca ,ali prijava ,zdravstveno ,topli ,sve plaćeno ,pogledajte ove nove što otvaraju po hercegovini ,prijava za pola godine ,topli računa 8 maraka dadne sendvić od 2 marke ,,plata oko pet stoja .

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.