Konobari otkrili koja tri pića nikada ne bi trebali naručiti – Jabuka.tv

Konobari otkrili koja tri pića nikada ne bi trebali naručiti

Kad biste pitali konobare, oni nikad ne bi naručivali ove vrste pića. Možda ne bi bilo loše da ih poslušate.

Mimosa: Iako je ovaj koktel od dva sastojka izuzetno popularan na nedjeljnim brunchevima (rani ručak) koji počinju nešto prije podneva, možda biste ga trebali preskočiti. Originalna receptura nalaže spoj soka od naranče i šampanjca, a na većini mjesta umjesto toga dobijete neko jeftino pjenušavo vino koje nema pravi okus.

Pića koja završavaju na tini: Kad naručite martini dobijete savršeni spoj džina i vermuta te pokoju maslinu. Kad naručite appletini, u prepoznatljivu čašu nasut će vam nešto votke sa sokom od jabuke. U svijetu su popularne te inačice ‘martinija’ i s drugim voćem, koje zapravo nemaju nikakve veze s originalnim koktelom. Naručite radije nešto drugo.

Rum-cola: Rum-cola je vječna klasika koja se pije već nekoliko desetljeća. No, treba imati na umu da je rum alkohol s visokim postotkom šećera, koji kada se miješa sa šećernim gaziranim pićem poput cole, postaje presladak i totalno nezdrav. Želite li eksperimentirati, iskušajte Dark&Stormy – kombinaciju tamnog ruma i piva od đumbira, piše Punkufer.

(Nezavisne novine)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.