Koncert u čast Tomislavu Ivčiću

Hrvatska glazba Mostar u srijedu, 13.rujna priredila je koncert u čast pjevača i autora koji je tragično poginuo prije 30 godina.

Još jedan kvalitetan koncert Hrvatska glazba Mostar priredila je sugrađanima i gostima. Više od 40 glazbenika na platou ispred Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača je navečer 13. rujna sudjelovalo u koncertnom prisjećanju na život i djelo Tomislava Ivčića, nikad prežaljenog majstora s mora, piše Bljesak.info.

Ivčić je iza sebe, u kratkih 40 godina života i nešto manje od dvadeset godina karijere, ostavio više od 200 pjesama, od kojih su neke, poput Kalelarge ili Večeras je naša fešta, postale nacionalnim blagom, pjesmama koje su ušle u rang besmrtnih, svima znanih, rado pjevanih i još radije slušanih.

Večerašnji koncert pokazao je svu raskoš interpretacija Ivčićevih pjesama, u izvedbi domaćih pjevača – Josipa Aničića, Stefana Ajvaza, Sanje Boban, Olivera Bevande i Ivana Raiča, dok je orkestar Hrvatske glazbe Mostar, pod ravnanjem nezamenjivog maestra Damira Bunoze glazbeno dočarao spoj dalmatinske pisme i talijanske kancone, svojstven velikom Tomislavu Ivčiću, piše Bljesak.info.

Ukupno 15 skladbi vratilo je sve prisutne u doba kada su skladbe ovog sjajnog Zadranina rušile rekorde popularnosti i zauvijek ostajale u srcima ljudi. Sve na radost okupljene publike, među kojom je bila i kćer pokojnog barda – Izabela Vrtar, koja je svojim dolaskom željela pokazati oduševljenost projektom i podržati ideju Darka Šunjića i njegove sjajne ekipe glazbenika okupljene oko Hrvatske glazbe Mostar.

(www.jabuka.tv Foto: Bljesak.info)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.