Koncert u čast Blaženoj Djevici Mariji, Mariji Valtorta i Sinjskim alkarima u Livnu

Koncert u čast Blaženoj Djevici Mariji, Mariji Valtorta i Sinjskim alkarima – spoj klasične i tradicijske glazbe bit će održan u Livnu, 24. listopada 2019., s početkom u 19 sati u samostanu Gorica.

Djela Milana Mihaljevića, Johanna Sebastiana Bacha, Ive Džaje, Franza Schuberta, Giulia Caccinija, Zoltana Kodalya i p. Petra Perice izvest će Ana Karuza – Lovrić, sopran i Božimir Lovrić, tenor Opere Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, Jure Miloš, guslar, Grga-Gregory Jurić, svirale i Muški zbor Livno uz pratnju kvarteta Simfonijskog orkestra Mostar.

Arnžmane za sve skladbe napisao je Aldo Kezić, skladatelj i dirigent. Osim njega, dirigirat će i Zdenko Tičinović, dirigent iz Livna. A govor o Mariji Valtorta i njezinom djelu povjeren je fra Ćiri Lovriću.

Osim dužnosnika iz društvenog i političkog života Hrvatske i BiH, koncertu će nazočiti i čelnici Viteškog alkarskog društva te alkarski vojvoda i slavodobitnici Sinjske alke, koji će popodne, prije koncerta, gradskim ulicama Livna napraviti svečani mimohod jašući na konjima.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.