KONAČNO: Posušje dobiva autobusni kolodvor

Skupština Udruge gospodarstvenika Posušje (UGP) na sjednici održanoj 11.04.2013. godine podržala je inicijativu, potaknutu od nekoliko svojih članova i usvojila Odluku o izgradnji autobusnog kolodvora u Posušju. Izradu projektne dokumentacije i kompletnu izgradnju kolodvora financirat će članovi UGP-a.

Autobusni kolodvor bit će izgrađen na istočnom dijelu parcele iznad sjeverne obilaznice na kojoj je bio i predviđen urbanističkim planom prije tridesetak godina. Općina Posušje preuzet će obvezu rješavanja svih dozvola za gradnju, bit će vlasnik i upravljat će kolodvorom.

Udruga gospodarstvenika Posušje od, samog početka svog djelovanja, prepoznala je problem nedostatka autobusnog kolodvora u Posušju i na svim sastancima sa bivšim i sadašnjim Općinskim načelnikom inicirala je rješavanje tog problema. Nakon što se nije krenulo u rješavanje problema kolodvora od strane općine, nekoliko članova UGP-a pokrenulo je inicijativu o izgradnji autobusnog kolodvora sredstvima članova UGP-a. Ta inicijativa usvojena je na Upravnom odboru i proslijeđena je Skupštini na konačno odlučivanje. Skupština je jednoglasno usvojila Odluku o projektiranju i izgradnji autobusnog kolodvora sredstvima svojim članova.

Na taj način, prije svega, kao društveno odgovorni gospodarstvenici, članovi UGP-a žele dati svoj doprinos za udobniji i sigurniji život svih građana općine Posušje, a posebice učenika osnovne i srednje škole u Posušju, zbog čega će biti izgrađen i pješački pothodnik ispod sjeverne obilaznice prema srednjoj i osnovnoj školi.

Ako UGP i Općinski načelnik uspiju riješiti sve potrebite dozvole za početak izgradnje kolodvora do početka lipnja, kolodvor će biti u svečano otvoren i uručen kao poklon svim građanima Posušja, od strane UGP-a, za dan općine, za Veliku Gospu 15.08.2013. godine.

(www.udrugagospodarstvenika.com | sb/ugp)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.