Konačno otkrivena pozadina priče o Jordanovoj utakmici s brojem 12 na leđima

Prva asocijacija na broj 23 svakom ljubitelju sporta je Michael Jordan, koji je proslavio taj broj noseći ga na dresu tijekom skoro cijele karijere.

Skoro cijele, jer nakon prvog povratka iz mirovine 1994. do kraja sezone nosio je broj 45, a na reprezentativnom dresu na Olimpijskim igrama u Barceloni imao je devetku.

A jednu utakmicu odigrao je s brojem 12, bez prezimena na leđima.

Bilo je to 14. veljače 1990. godine kad su Chicago Bullsi igrali u Orlandu. Između jutarnjeg treninga i utakmice iz gostujuće svlačionice njegov je dres nestao.

Jordan se jako razljutio, do te mjere da je službeni spiker uoči utakmice pitao publiku nosi li tko crveni dres Bullsa s brojem 23 odgovarajuće veličine kako bi ga posudio superstaru protivničke momčadi, ali uzalud. Jordan je naposljetku morao igrati u jedinom dostupnom dresu Bullsa, s brojem 12, bez imena na leđima.

Kao i obično, Jordan je bijes iskalio na protivniku i te večeri zabio 49 koševa, što je do danas rekord za igrača Bullsa s brojem 12. Doduše, Orlando je naposljetku pobijedio 135:129.

Punih 30 godina kasnije Orlando Magic je objavio video u kojem objašnjava što se zaista dogodilo s Jordanovim dresom tog Valentinova.

Tog jutra, nakon šuterskog treninga, njihova je svlačionica uređena, svi dresovi i ostatak opreme igrača posloženi. Svlačionica je zatim zaključana i na nju je stavljen još jedan lokot. Samo je jedna osoba imala ključ, započeo je priču Rodney Powell, team manager Magica.

No kad su se Bullsi vratili u dvoranu oko 16:30 sati i ušli u svlačionicu, Jordanov dres nije visio s vješalice u njegovu ormariću.

Nekoliko dana kasnije otkrili su da je jedan čovjek iz osiguranja skovao plan kako doći do dresa. Ušao je kroz drugu svlačionicu, popeo se kroz strop, dopuzao do svlačionice Bullsa, skinuo stropnu pločicu, kroz nju zgrabio dres i vratio pločicu na mjesto. Pretpostavljam da je to planirao danima i mislio da nitko neće otkriti što se dogodilo, završio je Powell, prenosi Index.hr.

Takve se akcije ne bi posramio ni Tom Cruise u Nemogućoj misiji, ali čini se da junak ove priče ipak nije mogao zadržati svoj trofej.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.