Konačno održana Skupština NK Široki Brijeg, klub uskoro dobiva nove sponzore

U širokobriješkom hotelu Park u ponedjeljek je održana je izvještajna Skupština NK Široki Brijeg.

Na Skupštini su razriješeni stari upravni i nadzorni odbori kluba, a jednoglasno su imenovani i novi. Na skupštini je nazočio 31 član Skupštine od 41, a sve odluke su donesene jednoglasno.

Za predsjednika Skupštine ponovno je izabran Dario Knezović, koji je tu dužnost obnašao i u prošlom sazivu koji je izabran 2017. godine.

 • Novi upravni odbor NK Široki Brijeg čine: Miro Kraljević, Marinko Gilja, Marko Ćavar, Goran Kraljević, Franjo Herceg, Ivan Ševo, predstavnik Croatia osiguranje d.d. (bit će imenovan naknadno), predstavnik Euroherc osiguranja d.d. (bit će imenovan naknadno), Mario Lončar, Josip Kožul.
 • Novi nadzorni odbor: kluba čine Predrag Čović, Slaven Zelenika i Vilson Crnjac.

Novi predsjednik Upravnog odbora bit će izabran na sjednici novoizabrane uprave kluba, a vjerojatno će to ponovno biti Miro Kraljević.

Prvi se predstavnicima medija obratio Dario Knezović, predsjednik Skupštine kluba.

Kao što ste čuli, imenovan je novi upravni odbor kluba, a nije isključeno da u idučim danima da on bude proširen s još nekoliko imena ispred renomiranih tvrtki.

Nadam se kako za NK Široki Brijeg dolaze bolji dani.

Iako se ne mogu oteti dojmu da uz sve probleme koji prate ne samo nogomet, već samo sport u cijelosti, kako u našem okruženju, tako i šire NK Široki Brijeg ipak posluje pozitivno, on je jedan od najorganiziranijih i najstabilnijih klubova u okruženju. Treba imati na umu kako naš klub osim u ona rezultatski sportski dio ulaže i u infrastrukturu, a to sam posebno apostrofirao na večerašnjoj skupštini, istaknuo je u uvodu Knezović.

A potom se dotaknuo i brojnih ulaganja NK Široki Brijeg u infrastrukturu te rezultatskih ciljeva.

Dario Knezović, predsjednik Skupštine NK Široki Brijeg

U posljednje vrijeme bilo je velikih ulaganja na naš stadion Pecara, a ovih dana počet će radovi na izgradnji suvremenog terena s umjetnom travom u našem klupskom kampu. Mi kao klub smo nositelj projekta, uz lokalnu zajednicu i NS BiH. Želim naglasiti kako rezultat svih ovih godina ipak nije trpio na uštrb svih ulaganja u infrastrukturu. Što se tiče ove sezone, možda smo svi očekivali nešto bolji bodovni saldo, ali sezona je duga, još je puno utakmica pred nama i ja se nadam da će Široki Briejg uhvatiti i ovaj priključak za vodećim momčadima i da ćemo ili kroz kup ili kroz prvenstvo osigurati plasman u jedno od europskih natjecanja, kazao je Knezović na konferenciji za medije nakon održane Skupštine kluba.

Medijima se potom obratio dosadašnji predsjednik Upravnog odbora NK Široki Brijeg Miro Kraljević, koji bi trebao ponovno biti izabran na tu dužnost.

Održali smo ovu izvještajnu Skupštinu kluba, kako zbog zakonskih obveza tako i zbog pravovremnog izvještavanja javnosti o stanju u klubu. Vjerujem kako javnost Širokog Brijega dosta zanima stanje u i oko kluba. Nedavno sam i ja osobno održao tiskovnu konferenciju s ciljem upoznjavanja javnosti oko stanja u klubu. Rekao sam kako nam je cilj dobiti na širini financijske i svake druge potpore klubu. Institucije podupiru rad kluba u skladu sa svojim mogućnostima, naši gospodarstvenici su nosili velik sponzorski teret proteklih godina  i dandanas doprinose. S obzirom na broj i uspjehe naših tvrtki mislim da tu itekako ima prostora da se dobije određena širina, a kad bi to uspijeli, onda bi klub mogao postizati i bolje rezultate, smatra Kraljević.

Miro Kraljević, aktualni, a vjerojatno i budući predsjednik UO Široki Brijeg

Kraljević smatra kako nije lako ulagati u klub i osiguravati plaće svim djelatnicima i igračima, ali isto tako da NK Široki Brijeg nikome nije ostao dužan proteklih godina.

Sigurno nije lako biti u izvršnom dijelu kluba pa da netko mora svaki mjesec čupati i izvlačiti ogromne novce za plaće svih igrača i dužnosnika kluba. Ako plaće ne dolaze onda se stvaraju neke nervoze, a to se lako reflektira i na igrački kadar. Naravno NK Široki Brijeg nikada nikome nije ostao nešto dužan, ali naravno da sve što se događa oko kluba može se refklektirati i na igru. Ranije sam govorio kako mi možemo sazvati skupštinu i za 15 dana ponovno, ukoliko se pojavi još netko novi.

Ima već nekih naznaka da će se uklljučiti određeni broj sponzora i to će nama svima biti drago pa da ih uključimo i u upravu.

Ja sam ušao u ovu priču po svojoj funkciji gradonačelnika, a jednostavno se nemam pravo izmaknuti da ovaj klub doživi nekakav nagli krah. Ipak je on ponos našeg grada, a naravno ako ima netko tko je voljan voditi klub ja sam mu spreman prepustiti mjesto, zaključio je Kraljević u svome obraćanju.

Na sjednici su također jednoglasno usvojena izvješća o radu starog Upravnog i Nadzornog odbora kluba.

Portal Jabuka.tv razgovorao je također s novim članovima upravnog odbora Markom Ćavarom, Mariom Lončarom, sportskim direktorom Daliborom Šilićem te članovima nadzornog odbora Predragom Čovićem i Slavenom Zelenikom.

(www.jabuka.tv)


146 komentara

  • Je sigurno je tako…. To su bez veze ljudi,kojima su dodijeljene i firme, funkcije itd. Ti si pravi čovik,nisi ti kladioničar i debil što visi po portalima pa zna i imena roditelja igračima i misli da je znalac. Dobar si ti,pravi primjer čovjeka i ja apeliram na Upravu da čita komentare i ravna se prema njima,dvostruka kruna nam ne gine!

   47
   27
 • Sport treba podržat i mladima približiti da se odmaknu od današnjih poroka. Na kraju krajeva po sportskim rezultatima (ne mislim samo na nogomet) smo prepoznatljivi i cijenjeni.
  Ali bilo bi dobro da se formira i “skupština“ za rješavanje osim nogometnih i ostalih pitanja kao što su:
  Funkcioniranje Doma Marija naša nada i briga za one koji su na žalost ovisni o pomoći drugih!
  Cijena vrtića — zašto mi plaćamo vrtić sluplje nego u ZG i još treba vezu tražit za upis?
  Zapošljavanje mladih — omogućavanje radne prakse i davanje prilike za zaposlenje mladim školovanim ljudima, ‘prilika svima a ne samo njima’ članovima političkih stranki!
  Besplatno educiranje i doškolovanje nezaposlenih kako bi bili konkurentniji na tržištu rada!
  Omogućavanje pogodnosti za poduzetnike i porezno rasterećenje lokalnih poreza te subvencioniranje novog zapošljavanja.
  Poticanje udruživanja gospodarstvenika Š.Brijega s ciljem bolje suradnje i zajedničkih nastupa na tržištu.

  Ima mnogo važni(ji)h pitanja osim nogometnih….

  55
  12
 • Nije mi više jasno kako neki imaju obraza,političari, maknite se od sporta više,imate toliko propusta u svojim poslovima što ste dužni obavljati ali od ravnodušnosti ne uspjevate.
  Pa gledaj ti mali potrčkala iz stranke jer se može s njima upravljati kako stranka želi , ,što vi nudite ,šta predstavljate ,da vam je stalo do kluba ne bi sjedili gdje jeste!

  30
  21
 • Prva 4 komentara naškraba neki nervozni tip koji je popušio na svim izborima ,a mrzi sve dobro ,živio nami naš dobri dragi Široki Brig

  40
  32
 • Kao prvo idite u 3 p.m.
  Drugo,nabrojite klub u BiH koji ne ovisi od politike
  Treće opet idite u 3 p.m. zavalite sve u kladionicu,poduplajte uplate neće li i Premier ući u upravu od vas debila

  46
  23
 • Jeste li plaće odredili odma nemoj te veliku svakako vam je sedma ili osma samo derite a gdje su naši bivši nogometaši u svemu ovome Miro vidiš gospodarstvenika što si im zemljišta podijelio nek daju nešto i u klub

  31
  23
 • Izuzev prvog dijela ove sezone Široki je i s ovom upravom osvojio Kup i igrao uvijek Europu,bio treći na ljestvici. A tko prati zna da je Uprava manje više ista godinama
  Dok su navijačine i stručnjaci s komentarima psovali majku trenerima,tjerali trenera i kad smo prvi bili,tako da nemate pravo komentirati

  34
  7
 • Uprava, trener,igrači…
  Pa samo slušajte komentare i tribine ,tako se to radi😂😂😂
  Ohladite luzeri. Sutra pravac kava,sa sebi sličnima komentirajte komentare,sanjajte kako bi to bilo da se vas pita pa pravac bingo zavalite se do navečer,onda cajke u birtiji i opet portali prije spavanja

  40
  10
 • Pošto obilujemo “znalcima” i desetcima uspješnim poduzećima,vrsnim menadžerima čude se mnogi Upravi. Izgleda da znaju i najsposobniji su oni koji svoj vlastiti novac ulože u klub. Dodupe to učine kao okladu,pa nemaju ni prebijene i ispadaju retardi pa isfustrirani blate po portalima
  Ugodno vam iživljavanje,šta drugo imate retardi jedni. Očekuje se najmanje 50 neduhovitih komentara i nesuvislih baljezganja o strategiji kluba ko da imamo proračun Dinama i da je Premijer liga vrh nogometa gdje igrači samo čekaju da se dokažu

  19
  4
 • siroko jaki klub konacno odrzana skupstina kluba.zadnjaje bila ima tri godine tojeta strategija ruganja kakavisu drugi klubovi pojavilisuse spnzori da udjele mlostinju kao velezu hahaha jaciste od reala slabijiste od sebe

  3
  7
 • Ovi pakaši obavljaju po 5 poslova minimalno.Provjerite molim Vas i ne bude li istina dat cu odsjec svoj.k….
  Što to znači? Pa znaci da ne obavljaju niti jedan kako Bog zapovida nego se samo raspoređuju di ima kakva naknada ili štogod za copit..Ovi ljudi su tako ne inteligentni tako isprazni i jalovi da se nitko s njima do sada nije osladio a nece ni klub.Jadno sve skupa ,ali oni su nama putokaz,naša zvijezda vodilja..Na kraju svog usranog života past ce suze i ona..Ooojjj druugooviii jell vammm žaaaoooo..žaaooo..
  A gonite se u 3 p.m.

  20
  17
 • Ovo je zalosno. Uprave se ne mijenjaju samo kad imas rezultat. Mi nemamo nista. Ako je cilj bit izmdju 3-8 mjesta svake godine onda treba tonco soma maja i seki na placu u upravi, ionako ih se nebi pitalo nista ko ni pola ovih. Solde obiteljski na sisi kluba 30 godina, dario nije ni za razred igro, trebalo bi stavit cijenu uprave. Ko daje godisnje vise od 200 tisuca on ima predstavnika u upravi

  16
  25
 • Kad sam vidio Ćavu ,uvjeren sam da će Nk Široki do godine prezmiti u Europi.
  Draga majko što je ovo ,Indijo zemljo otvori se. . . . G

  24
  25
 • Ne pratim bas bh nogomet ali nisam ni strucnjak za taj sport. Ali klub treba podrzati, ukljuciti i tu nesretnu polotiku ako treba, pronaci sponzore, dovesti malo ozbiljnijeg trenera i nova pojacanja u ub.

  13
  11
 • Pola ih upotrebljava gps da dodje do stadiona.toliko o ovim znalcima koji imaju duze mandate od bandica.ako nije ambicija biti prvi radi cega su tu? Svake godine smo u europi ove godine ni to ako se kup ne osvoji.da niti jedan bivsi igrac nije izabran u upravu stvarno zalosno.silic ostaje ko d.cavar dok bude ziv na svom mjestu.

  8
  30
 • Ševo hahahahhahahaga
  Zrinski vodi vrh HDZ a , a nas njihovi poltroni, koji imaju zadatak da ga u tišini ugase. Dvije godine se naši nisu žalili na suđenje, na neregularnosti, na ispade drugih klubova , a nas su šamarali i mediji i savez i politika i policija …..

  11
  31
 • E svasta ti ces ovaj Knezovic je spadalo i dupolizac ,ovaj loncar nemore pomoc ni svojim radnicim a kamoli nk sirokom ,miro ko miro nesto ce da rekne a na kraju ti treba neko da desifrira sta je mislio ,ovaj cavar isto hdz spremila ga zupanija jer otamo niko pametan nije tijo pa aje ti , silic nije dovoljno zaradio igraju pa bi sad da bere pare a da nista neradi ,ovo je naj bolje da gvardijan dode prikrizi i pokopat odovog ti nista nema

  14
  14
 • Najsmijesnije je sto komentira jedan te isti kladioničar,birtijaš, koji kad sve popada-ostane mu jos na anonimnom portalu pljuvat..ne smiju ženi zucnut ni curi pa ovdje lječe frustracije😁

  37
  10
 • Ma ja mislim da su trebali u suradnji sa Jabukom ovdje napraviti da napišete komentare koje igrače kupiti,kojeg trenera dovesti i koji od vas bude najviše lajkova imao staviti ga za direktora.

  Pošto su ovi,po vama takve nule,stadiona ne znaju naći,nisu lopte šutnuli a vi tu spremni fizički,sportsko znanje imate, obrazovanje
  Šteta da takvi propadnete
  Šta će njima još funkcija? A sigurno su navalili ljudi da zasjednu na ove stolice

  39
  2
 • Tuga s juga i gore, da mi je samo znat tko ove papke plaća po svim tim odborima i raznim izmišljenim savjetničkim mjestima kada ih ni vlastita rodbina nije željna blizu sebe.Jad i bijeda parazitska.

  6
  22
 • Ovaj bitno je da sportski direktor ovaj ostaje.Ovaj gledat ćemo ovaj da dovedemo ovaj kog igrača ovaj iz Hrvatske.Ovaj gledat ćemo nešto iz 2 lige Hrvatske jer su se ovaj dosadašnji igrači što su dovedene ovaj pokazali dobri ovaj.

  5
  10
 • Ovi prenosi utakmice širokog za radio Sarajevo.Protiv mladosti doboj ja slušao u autu.Kad je široki dao 3 gol taj se dere kakvi komentatori kad je finale svjetskog prvenstva.Onda kaže da mu se ne zamjeri jer od širokog dobiva plaću.

  4
  11
 • Rjesili ste se onog neradnika Bubala Trte sad je klub stabiliziran i moze se naprijed ,jos kad bi neko znao otic u Italiju i dovest Ronalda posto mu se trese pozicija u Juveu bilo bi vrlodobro

  4
  15
 • Nije bez veze priča kad se kaže seljački klub.Baš pravi seljački klub.Vidi izjave Šilića Dobro je to što smo Sarajevo izbacili u kupu.Ma kog da vi izbacite jadnici jadni.Vi se ne možete sa Veležom ravnopravno nositi a kamoli da izbacite Sarajevo ili da pobjedite Zrinjski.Ova liga postaje gadljiva.Pomaže se svake godine da izidjete u Europu a imate ekipu za samo dno tabele.Jadno je to.Drugi klubovi i čitava regija vam se ismijavava svake godine.Jeli vaš kup i ove godine

  4
  27
  • Mislim da se regija više smije da jedno Sarajevo s 20x više stanovnika muku muči s ” malim ” Širokim. O nekadašnjem “divu” Veležu koji je godinama nižu. ligu igrao da ne govorim
   Pa jedini glavni grad u regiji koji poštena kluba ne može imati da osigura barem svako treće godine Europsku ligu,kamoli Ligu prvaka.
   Nek smo mi vas izbacili iz kupa,ligu ćete sami sebe zeznuti. Nije vam prvi put nesposobnjakovići

   24
   2
  • Bingo Kerovi- Bingo Kerovi… av av av kerino. Samo nastavi stekćat sukerino, nikad se nećes otkinit sa Premijer lanca oko vrata. Samo se refaj hahahaha… sve promasio dabogda

   6
   1
 • Da nam biraju muslimani i srbi,pa bolje bi nam probrali .Imali bi malo više milosti da nekako oostanemo.Ovi ce nam i sjeme isčupati

  6
  25
 • Dajte malo pustite mlade lavove rikace Nakice Miskice Grbesice Lijanovoce Brkice Duzicane Skampice itd mozda omladina napravi nesto vi starohani na tribine ili bocanje..

  4
  11
 • Ovaj kad ce nas inteligentni sportski direktor ovaj dovesti pojacanja ovaj iz Hrv 2 lige.ovaj jeli on vidi da siroki ima najjadniju igru u ligi.

  3
  10
 • Ovi radio reporter je maskota kluba.kad je na tribinama tisucu ljudi on kaze sjajna atmosvera na pecari preko 3 tisuce gledatelja velicanstven dekor.ovo treba doziviti postovani slusaoci.pitam se sta bi ovi fanatik govorio da siroki ima ekipu kao zrinjski ili sarajevo ili bolje receno kao varazdin ili istra koji bi se prosetali ovom ligom

  2
  16
 • O Bože sačuvaj ovih šačicu glupsona ,šta će ovaj otkud onaj jadan si ,pa Miro je rekao donesi novac budi glavni sponzor i pitaj se i rastraj te “loše”halo ,kaže se rđavom k..cu smeta i dlačica ,kako netko napisa živio naš ponos Široki Brijeg

  14
  3
 • Oće li se šta uraditi sa školom nogometa gdje rade ljudi kojima je potrebno liječenje (psihijatrija) koji ne ne smiju raditi sa dicom, dovode dicu sa strane, a našu široko brješku maltretiraju i to je razlog zašto nema sponzora

  15
 • Micicu ima li igdje da tebe nema?Predsjednik MZ Kocerin,Sef vodovoda Kocerin,Gradski Vjecnik,Zaposlenik MUPa,sad u NK..Pa čovječe u čemu je štos..ima li još ljudi s mrvicu jačom školom..Dajte malo šarajte ako ta Boga znate..

  15
  13
 • Pitali smo neke fudbalere i trenere u bih šta oni misle tko će osvojit kup bih.Većina ispitanih kaže kako je široki jaka ekipa u kupu i da su glavni favoriti.Musemić kaže kako je široki izuzetno jaka ekipa posebno u kupu.Još je kazao kako su oni ispali od širokog na pecari i da je se morao crvenuti ali šta ćeš.Naponeuo je da je široki izuzetno jaka ekipa.Žižović je kazao kako je široki favorit u kupu iako njegov zrinjski je u takmičenju.Žižović je još kazao kako je sa radnikom izgubio na pecari 3:0 i da je se i on cvenio pa je ispao od goška u kupu jer se nebi volio više crvenuti.Još je kazao kako sad vodi Zrinjski i da se baš ne raduje kada treba igrati sa širokim.Eto poštovani čitatelji to su novosti što se tiče kupa bih.Do narednog pisanja i čitanja zdravi i veseli bili.Svi na pecaru kup je naš.

  14
  3
 • Kakav narod takva vlast a ta uzrečica se može precrtati i na druge oblike društva i organziacija.
  Kad ne gledaš samo sebe veću cijelo društvo možemo se samo zapitati “šta smo napravili?”.
  Društvo i njegov prosperiti se ne stvara sebičnošću. Lako je laprdati ali istina je da smo zatrovani.

  13
  4
 • Ti si bero malo ošinut.Pišemo ovaj o nogometu ovaj.Dovest ćemo još par ovaj igrača iz Hrvatske 2 lige i iduću sezonu po 1 misto.Ovaj Ove sezone je kup naš jer smo mi svake godine ovaj u europi.Prošli smo ovaj Sarajevo u kupu.Pusti ovaj priče da nam je Sarajevo pustilo.

  4
  11
 • Tako je..A kome se pravdati i pisati?..Pa sad ce se javiti samo par kladioničara ajmo, kladionica zatvorena jos imate anonimno portal jabuka😁

  2
  X2
  1
  1x
  X
  kec dvica

  16
  4
 • Vidi slike,baš su šesna oba.Pravi sportaši.
  A i inteligentni- vidi se. Bit ćemo prvaci, što kažu u Saraju, ja vam garantišem.

  5
  14
 • Daj mladima šansu,vi će te otići u mirovinu za dvi godine,mirovina- BiH-RH-svako razni dodaci,poslovni prostori,dijonice u firmama.A mladi školovani otisli vani ili su po sirokom po kafićima nema posla.Dajte malo milosti.

  5
  9
 • Ima posla i place al nece da rade.ja radim na bausteli imam lijepu grupu mladih momaka i momci ako hoce novce moraju raditi.i rade momci..i imaju.zadovoljn8 su. pog9tovo ako na teren odemo u hrv
  U grupi drugoj svaki gleda dje ce se sakrit iza zida pa surfa pa svako 5 min PUŠ PAUZA pa rucak pa ga evo boli svako malo..neradnici! I mrzovoljno kasnije kad ih opomenes.mq mrš kuci sve pa idi po kladionicam odaj samo.

  12
  3
 • PA TAKO JE PAJDO AL PROBLEM JE STO NEMOGU RADIT IL JE NAPUŠENO IL OD NOCNOG LUMPOVANJA SUTRADAN NEMOGU RADITI SAMO BI SJEDILI.SPAVALI..
  I ZATO BI SVI U UREDE NECE NITKO NA BAUSTELU. I SVI NA BINGU BOZE SACUVAJ SAMO PO BIRTIJAMA

  11
  4
 • Mladima nije zgodno danas nemaju se na koga ugledati,al gledam te zenskice danas samo mazu nokte i šminkaju se nemaju kada one i po svojoj kuci počistiti..Kamoli zaraditi za tu preskupu robu sto nose..što je je

  12
  2
 • Kad će bit ždrjebavanje kupa.široki kog god dobije nema problema jer su oni izuzetno jaka ekipa u kupu.To je već netko tako pametno napisao.Himna biH na pecari šta fali.Sve za jedno pretkolo ćemo dati-

  2
  8
 • Tako je..Ljudi iz saveza su najsretniji lad himna svira na pecari.Onda kad sve zavrsi izmedju sebe pricaju kako se prodajemo i da smo u stanju prjeci na islam samo da nam se pokloni kup i dobijemo pretkolo i 150tisuca eura od uefe

  4
  8
 • Jeli ovo moguće,da ima ovoliko komentara još ovoliko ih je izbrisano,ovi iz kluba mogu viditi koliko je narod nezadovoljan,a pojedini komentari uhljebeni govore kako su bolesni sto pisu istinu,uvik istina boli.a ti sto ih brane upravu kluba ti isti stoje i rade za njih,ilielektri,eronet,ili s HDZ ili su kumovi ,rođaci braća,imaju koristi od Gilje i ostali.

  4
  13
  • Vidi sta komentara govori da ne seres i jos ovoliko ih izbrisano..A ove sve ostale napisao onaj kladioničar.Popada sve pa se ovdje istresa hahah.U kuci ne smije zucnut

   12
   1
 • Komentar DADO što si napisao ti neradiš na baušteli,nego radiš u Elektro ili nekim Državnim instutcijama imaš vrimene tipkati komentare.

  3
  9
  • Ja prehladjen TI VIDIM RADIS PUNOM PAROM hah .Covjek ljubomoran na gospodu.
   Što nisi učio u školi pa nebi kopao ni ti ni ja.. smanji te puš pauze eeee sakrijes se iza zida i surfaš
   neradnik

   8
   2
 • Jest jaka licnost ns bausteli
  Cemu komentari nemogu svi u elektroprivredu i eronet.I da se vlast promjeni i uprava u klubu predsjednik drzave ma opet bi ti kopao ‘bolan’

  5
  4
 • Ako hdz ima takvu moc kosto kazete sto se onda ovdje predstavljate pod tudjim imenima? Sve anonimci i realisti baustelci sudeni jadike.ma ajd manite se žuganja

  9
  3
 • Okani se nogometnog kluba stavite rasvjetu kad se ide uz grabovinu djeca idu sa Brijega i ništa se ne vidi, nije mi jasno da ništa ne radiš što je bar minimalno da se odradi.

  10
  1
 • Riješavajte goruće probleme, rupe po cesti, rasvjeta, parkovi, fasade, nogostupi, šetalište, radna mjesta, škole, parking itd… okanite se gluposti

  9
  1

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.