Komšiću 30 godina za brutalno ubojstvo trudne djevojke | Jabuka.tv

Komšiću 30 godina za brutalno ubojstvo trudne djevojke

Zagrebački Županijski sud u ponedjeljak je nepravomoćno proglasio krivim i osudio na 30 godina zatvora Davida Komšića za ubojstvo bivše trudne djevojke Kristine Krpljan (19), kojoj je, prema optužnici, život oduzeo nakon večernjega izlaska s 88 uboda i rezova nožem.

Komšić je tijekom suđenja tvrdio da se ne osjeća krivim za okrutno ubojstvo Kristine Krpljan koju je usmrtio lani, 22. veljače, oko 21.30 sati u Zagrebu, znajući da je ona u novoj ljubavnoj vezi s drugim i da je trudna te da želi prekinuti emotivnu vezu s njim.

Nakon izricanja presude Komšićev otac povikao je: Sramota, sudite dijete jer je došlo iz Bosne, nakon čega su ga pravosudni policajci udaljili iz sudnice.

Prema optužnici, Komšić je nakon večernjega izlaska djevojku pritisnuo na vozačko sjedalo kako se ne bi mogla osloboditi i micati, a potom joj nožem zadao sedamdesetak ubodnih i ubodno-reznih rana te petnaestak reznih rana po tijelu i glavi.

I dok tužiteljstvo smatra da je Komšić djevojku ubio iz bezobzirne osvete i ljubomore na posebno okrutan način, njegov odvjetnik Veljko Miljević tvrdi da je Komšić bio neubrojiv i u stanju “dugotrajne patnje”. Tužiteljica Natalija Slavica rekla je u završnim riječima kako je dokazano da je optuženi s 88 uboda nožem ubio žrtvu koja nije umrla trenutno, već je jako patila.

Optuženi je žrtvu ubio iz izravne namjere, a još je monstruoznije jer je ubijena djevojka bila trudna, rekla je tužiteljica koja je zatražila od suda da uzme u obzir da je Komšić ranije osuđivan za nasilna nedjela.

Komšićev branitelj Veljko Miljević kazao je, pak, da njegov branjenik u trenutku ubojstva nije bio ubrojiv i da ga ponašanje oštećene kroz dulje vrijeme dovelo do stanja patnje. Miljević smatra da na njegovoga branjenika treba primijeniti blažu kvalifikaciju, odnosno da ga se osudi zbog usmrćenja, a ne teškog ubojstva te da se na njega primijeni maloljetničko pravo jer je bio mlađi punoljetnik.

Komšić je i ranije bio osuđen zbog izazivanja prometne nesreće na Sveticama u travnju 2016. kada je autom usmrtio pješaka koji je prelazio cestu. Krajem prošle godine optužen je i zbog sumnje da je Kristini Krpljan, zajedno sa svojim prijateljima, u studenome 2016. presreo put automobilom, vikao na nju, vrijeđao je i oštetio joj automobil.

(Hina)


16 komentara

    • Tko je u Komšićima vidio ljude…A otac mu kreten nad kretenima. Sejdo je totalno krme, koje ne jede krmetinu. Onaj Ivo kao da je čitav život proveo u Titinu šupku. Svi zajedno – okot koji nema veze s ljudima.

  • Trebalo je smrada strijeljati ili objesiti….pa neka ga blesavi ćaća brani koliko hoće i govori da je “vevino dijete”.

  • Za par godina mu sustavno prepolove kaznu na 15 zbog dobrog vladanja bi mogo za 12 godina onda iz zatvora,e moj narode pa sto nemamo u zakonu elekticnu stolicu?

  • Bit ce dobra kuica u zatvoru ima pickastu facu. Kad ga nategnu jarani ima da mu se oci isprave nece bit razrok vise.
    A treba mu i starog dobro dozvat pameti imovog danas prijatelja locirat uhitit i naucit pameti da svaki dan ide na groblje ubijene i frisko cvjece nosi. Ljudi moi ovakva mraka samo degenek razumije jel vi to shvatate.samo ih treba lomit svaki dan degenek degenek i samo degenek. To je najbolji lijek za ovakve kretene.

  • Fuj nasilni monstrum bolesnik. Ne ga ubiti već da cijeli život bude u čeličnim lancima u zatvorskoj samici. Očito mu je i otac prikriveni zločinac kada ga brani.

  • Šteta mladosti i nerođenog detetA! Mala mu je kazna 30 god. Trebalo bi mu i cacu ispitati, Mozda je i David gledao zlostavljanje u svojoj kuci koje prolazili nekažnjeno. Da li mu se otac upitao kako je roditeljima ubijene djevojke?

Komentiraj: