Komšić: Radončića diskvalificiraju Milanovićeve pohvale

Član Predsjedništva BiH, Željko Komšić, u posljednjoj izjavi se ponovno dotaknuo Fahrudina Radončića, predsjednika SBB-a.

Politički lideri poput Radončića, koji su tijekom dugogodišnje diplomatske borbe pred institucijama Europske unije i NATO-a, baš po pitanju Izbornog zakona, držali stranu Hrvatske a ne Bosne i Hercegovine, i pri tome bili obasipani pohvalama od strane Zorana Milanovića, uopće nisu kvalificirani da komentiraju aktualnu političku situaciju. Takvi se nalaze, odnosno sami su se stavili, s one strane interesa države, kazao je Komšić.

Smatra da “njihove sugestije koje idu u pravcu toga da se ni pod koju cijenu lošim rješenjima ne smije reći NE, kao i insinuacije da protivljenje nametanju diskriminirajućih rješenja, automatski znače i sukob s kompletnom međunarodnom zajednicom također nisu u interesu države BiH“.

Mistificiranje otpora nametanju diskriminirajućih rješenja i svođenje tog otpora na sukob s međunarodnom zajednicom, može biti jedino u funkciji onih koji žele da ovladaju dijelom suvereniteta države Bosne i Hercegovine. Neka takvi izađu među narod pa saslušaju što narod misli o rješenjima koja nam se nude, odnosno pokušavaju nametnuti, kazao je, prenosi N1.

Ističe da “sve dok građani Bosne i Hercegovine žele da se bore za svoju zemlju i za vlastito dostojanstvo, pri punoj svijesti da su pravo i istina na našoj strani, nikakvi cinični i maliciozni pokušaji isticanja našeg navodnog sukoba s međunarodnom zajednicom i jeftino dociranje, neće ga pokolebati”.

Na kraju, želim istaknuti i sljedeće. Godinama se pitanje izmjena Izbornog zakona veže za moje ime. Sada kada je to ad acta, i kada predmet diskusije uopće nije Predsjedništvo BiH, nego Dom naroda, konačno se jasno vidi da moji i stavovi političke opcije kojoj pripadam, nisu vezani isključivo za pitanje jedne pozicije, nego se radi o tome hoćemo li dopustiti da susjedna država otima dio suvereniteta države Bosne i Hercegovine kroz potpunu HDZ-ovu kontrolu Doma naroda. Gdje su odjednom isparile sve one kritike u kojima se ocjenjuje da čitava stvar leži u jednoj poziciji, kazao je Komšić.

(www.jabuka.tv)

9 komentara

  • Ti diskkfalificiras sam sebe. Zamisli kada bi bilo tako da bosnjacki clan predsjednistva ne smije doci u Tuzlu, Zenicu niti se setati Sarajevom. Koliko samo licemjerja ovaj covjek ima. Protivnici BiH se raduju tvojoj ponovnoj pobjedi, jer ces upravo bit ti, taj koji ce srusiti BiH.

  • Komsicu nije bas zgodno sa 7 000 km spasti na 2000 km i ne biti dvorska luda i cirkusant kojo lozi i zabavlja neuki bosnjacki narod koji zivi sa 300-500 km. Svako zlo prode pa ces i ti Komsicu jadi jadni.

  • Komsicu svrati bolan nekad u opcine gdje i hrvati zive, a nekad i progovori nesto pozitivno o narodu čiju funkciju rabiš i naplaćuješ vec 12 god. Slucaj Komsic ce biti zabilježen u udžbenicima kao jedan jedini takav slucaj ruganja jednom konstitutivnim narodu i zakidanja njegovih prava. Povijest, istorija a i historija ce nekada pisati o ovoj nakaradu od izbornog procesa i liku koji je dotaklo dno dna. Da netko moze biti ovako zao i pokvaren, ljigav nezamislivo.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.