Komšić potvrdio: Vlada Federacije više nema parlamentarnu većinu! Pukla je koalicija

Željko Komšić

Lider DF-a je na početku sjednice Predsjedništva stranke izjavio:  – Pukla je koalicija i ne postoji više parlamentarna većina u Federaciji! Istaknuo je da Fadil Novalić više nema podršku DFA-a, te je pozvao SDA i HDZ da naprave novu većinu. – Izetbegović je pozvao Radončića putem N1 televizije da je spreman na pomirbu. Nama je to legitiman čin i mi ih nećemo u tome zaustavljati, kazao je Komšić.

Rekao je da će njegovi ministri nastaviti raditi u Vladi FBiH. O mogućnosti povratka u koaliciju rekao je: – To je završena priča, više ih je, jači su!

(Večernji list)

15 komentara

  • Ti si puko majmune glupi.Što se zla desilo hrvatima u zadnji 10 god.ti si ga napravio.Braniš lopovluk crvenih drugova,pojasni građanima zašto je puklo.Htjeo si da nova vlada preuzme odgovornost a da lopovi u upravnim odborima i diretori ostanu iz vremena SDP-e dok si i ti biotu.Naravno za uzvrat ti je obećan novac iz tih poduzeća. Neće ići bahati lopove,što si zasijo to ženji.Drži se Sarajeva lojavi ljiljane,to ti je avlija.

  • Za ovog gosta lojavog,eno ti Maoča nemoraš se kupati,brijati,tv.se negleda i uživaj u svome raju zaostali majmune.Pročito vas svijet,Amerika,Evropa ,RH-a,sa čim prijetiš jado jadni,živiš u rezervatu,trebaš tražit vizu za more.Dok granični ćuko ne onjuši tebe i auto nema prolaska,pa se ti kurči…

  • Bože sacuvaj jeli moguce da se ovakvi komentari pišu pa čovjeka strah obuze kad vidi kakvi sve ljudi žive u ovoj državi

  • KOMŠIĆ JE DAVNO IZGUBIO KOMPAS ,TA 2 MANDATA JE BIO PREDSJEDNIK U IME HRVATSKOG NARODA IZABRAN GLASOVIMA BOŠNJAKA.A U STRANCI KOJA JE SLJEDBENIK KOMUNISTA -KOJI BUĆKURIŠ DA SE LAKŠE VLADA.I TIM SE PONOSIO.KAD JE NASLUTIO DA ĆE NJEGOV SDP I PLATFORMAŠI ZBOG NEZNANJA ,I KRAHIRANJA ŽIVOTA U BOSNI ,IZGUBITI IZBORE,KO FOL SE SVAĐA SA LAGUMDŽIJOM , TE SA JASTREBOVIM SDP SULJAGIĆEM I BAJROVIĆEM ,OSNIVA DF, PREKO KOGA LAGUMDŽIJA I DRUŠTVO NAMJERAVA VLADATI PLATFORMAŠKOM METODOM. A SAD PONOVO NAJAVLJUJE KOALIRANJE SA SDP. ZAR SVE NIJE PROZIRNO KO STAKLO -KAKO REČE VLAST JE SLATKA OČI TI SE SJAJE ,TEŠKO ĆE TI SE OČI VIŠE SJAJIT KOMŠIĆU BOSNA VRIJE.

  • Ako postoji na ovome svijetu ljigav čovik onda je to ovaj Komšić. A ovaj bale što gori prijeti je obični iscidak u dimlijama!

  • Poslati ovo govno i njegove crvene kmere u oporbu vječno.Lojavi lopove štitio bih i dalje lopovluk Lagumđžije,Nikšića,Damira Hađžića itd.Eno Prlić i Bakula iKulenović dobiše optužnicu zna se po čijem su naputku izvlačili novac iz Eroneta,sljedi Aluminij,pa Elektroprivreda HZ-HB-e tek će onda biti razotkrivena crvena banda.Da ne spominjemo auto-put,cjene dionica,sporni ugovori,poljuprivredu i civilnu zaštitu na čelu sa vašim partnerom Jerkom Lijanom i preko 50 miliona opljačkani srestava.Sjećamo se svi prirodni katastrofa prošle godine a novac već bio potrošen.Tko ga potroši da nije Čović ili netko iz SDP-a tvoga Komšiću.

  • Šta ti znaš Komšiću,danas Bakir kaže da ste vi i dalje dio vlasti i koalicije,misli na DF-u.Ja ludila u ovo državi Bože učuvaj. Čović kaže gotovo je sa DF-om tražimo nove partnere,Komšić kaže nismo više dio vladajuće koalicije ali ministri ostaju raditi,Bakir kaže jeste DF-a je i dalje dio koalicije.U RS-oj situacija još gora oba bloka i Bosićev iDodikov kažu da lmaju većinu,zastupnici iz stranaka izlaze pa ulaze u druge ko transferi nogometaša.Svaki zastupnik kao Leo Mesi na jagmi,sve ima svoju cjenu.Moj Papa,Sveti oče Franjo blagoslovi ovaj narod i moli za spas od ovih lopova i mafije.Možda ti Sveti oče misliš da samo vi imate Siciliju i Korleone mafiju.E moj Sveti oče nije tako mi imamo puno jaču i opasniju političku mafiju koja kontrolira sve …Sveti oče moli za nas,obični i napaćeni narod BiH-e.Sutra će vas dobar dio ove političke mafije dočekati ponizno,skrušeno,srdačno,i sve će izgledati idilično. Sveti oče ti nam sutra ode u Vatikan,oni nama ostadoše,da bar može biti obrnuto naš dobri Franjo,Bože pomozi nam…

  • Tako je sveti oce nemoj da ze zavaraju njihova umiljata lica iz prvih redova tako i nas zavaraju s plakata s nasmjasenim licima a poslije izbora po starom ko vas …….narode.Uputi im kritiku da vidimo oce li se zacrvenit da narodu bude lakse,iako sumnjam jer su podjonli obraze

Komentiraj: