Komšić iz Bruxellesa poručio: Trebamo zgrabiti priliku za otvaranje pregovora s EU

Imamo priliku i trebamo je zgrabiti, izjavio je za Fenu predsjedavatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić, sumirajući utiske sa summita EU-Zapadni Balkan u Bruxellesu koji je održan u srijedu.

Komšić kaže da što se tiče Zapadnog Balkana i odnosa prema Zapadnom Balkanu, doista postoji raspoloženje da se tu stvari pokrenu s mrtve točke, naravno uključujući Bosnu i Hercegovinu.

Ali ono što sam neslužbeno, u razgovorima s nekim kolegama i dužnosnicima Europskog vijeća saznao je da sutra, kada će se odlučivati o svemu tome, Zapadni Balkan, uvjetno rečeno, neće biti problem. Najviše će se koplja među članicama Europske unije lomiti oko Ukrajine i o tome će naravno ovisiti kako će se sve postavljati prema Zapadnom Balkanu, rekao je Komšić.

Komšić smatra da BiH i sve države regije Zapadnog Balkana doista imaju veliku šansu i bili bi “neodgovorni prema svojoj budućnosti ako tu priliku ne iskoristimo”.

Okolnosti nam idu na ruku, nažalost nisu dobre, ali mi to možemo iskoristiti da napravimo jedan korak dalje, jedan bitan korak dalje u nekoj priči o integraciji BiH u Europsku uniju, odnosno da ako ništa drugo u ožujku dobijemo početak pregovora sa EU, zaključio je predsjedavatelj Komšić u izjavi za Fenu.

(www.jabuka.tv)

6 komentara

  • Gdje su sad ovi što su prozvali Ruse? Ne čujem ih nešto da prozivaju Izrael. Pozdrav genski mutiranom HDZu puku, njihove su dugoročne nuspojave, hoću reći kraljevstvo nebesko

  • Komsiceva politika i njegovih nalogodavaca i glasaca je za Ceceniju…. Prostor u kom on provodi je ozračen alkoholom, mrznjom i glupostima. Od Dejtona do danas je tocno 28 god a BiH je zbog Komsica i njemu slicnih ludaka puna mrznje, podijeljenosti, kriminala, korupcije i dalje smo od EU i Brisela nego prije 20 i vise god. Naravno nije samo pijani Komsic krivac ovakvog stanja u BiH, svi politicari iz sva tri naroda jako dobro koriste ovo ludilo i bezvlašće u BiH. Kakva je to drzava kad sef Ose, glavna Drž. tuziteljica i druge tuziteljice i politicari svi na crnim američkim listama. A svi i dalje uzivaju i rade i politicki djeluju. Pa to nema bas niti u Ceceniji. Komsic i Brisel. E to je to bivsi sef Ose jednako kriminalci…

  • tko daje novinarskog ptostora Komŝiću koji namjerno zloupotrbljava poziciju hrvatskog člana predsjedniŝtva BiH.

    Oni koji ne ignoriraju Komŝića i sami žele da Boŝnjaci imaju i dalje dva člana u predsjedniŝtvu BiH.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.