Kombinacija ova dva sastojka čini čuda za probavu i imunitet

Kurkuma i jogurt prepuni su esencijalnih nutrijenata koji mogu koristiti vašem zdravlju na mnogo načina.

Kurkuma sadrži kurkumin, snažan antioksidans koji može pomoći u smanjenju upale u tijelu. Dokazano je da ima potencijalne koristi za stanja kao što su artritis, bolesti srca, pa čak i rak.

S druge strane, jogurt je izvrstan izvor probiotika, korisnih bakterija koje mogu pomoći u poboljšanju probave i jačanju imunosnog sustava. Također sadrži visoku razinu kalcija, koji je neophodan za jake kosti i zube, te proteina, koji su potrebni za izgradnju i popravak tkiva u tijelu.

Kombinacija kurkume i jogurta može pružiti snažan nutritivni učinak, kao i ukusnu kombinaciju okusa.

Ta je kombinacija popularna u mnogim kuhinjama diljem svijeta, posebice u indijskim i bliskoistočnim jelima, kojima daje posebnu dubinu okusa. Međutim, važno je napomenuti da kurkuma ima jak okus i može ostaviti mrlje na površinama, stoga je najbolje koristiti je umjereno i biti oprezan pri rukovanju njome.

Također, ako uzimate kurkumu kao dodatak prehrani, važno je da razgovarate sa svojim liječnikom prije nego što je dodate svojoj prehrani u ovoj kombinaciji, piše Zadovoljna.hr.

Savjeti za miješanje kurkume s jogurtom

Kada miješate kurkumu s jogurtom, slijedite nekoliko savjeta kako biste osigurali najbolji okus i nutritivne prednosti.

  • Počnite s malom količinom, primjerice četvrtinom žličice, i dodajte još prema potrebi jer je okus veoma snažan.
  • Dobro promiješajte. Kurkumu može biti teško ravnomjerno izmiješati, stoga je važno dobro je pomiješati s jogurtom prije dodavanja bilo kojih drugih sastojaka.
  • Koristite visokokvalitetnu kurkumu. Kvaliteta kurkume može znatno utjecati na okus i nutritivne vrijednosti vašeg jela. Potražite kvalitetan organski prah kurkume ili svježi korijen kurkume.
  • Eksperimentirajte s različitim kombinacijama okusa. Kurkuma dobro funkcionira s različitim okusima, poput đumbira, češnjaka i limuna. Pokušajte dodati druge sastojke svojoj mješavini jogurta i kurkume kako biste stvorili jedinstven okus.
  • Budite oprezni s mrljama. Kurkuma može ostaviti mrlje na površinama, stoga budite oprezni pri rukovanju. Radite na površini na kojoj ne ostaju mrlje dok miješate sastojke i svakako operite sve posuđe ili površine koje dolaze u dodir s kurkumom odmah nakon upotrebe.

(www.jabuka.tv | Foto: Freepik)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.