Kolinda oštro odgovorila šefu centra Simon Wiesenthal: “Namećete kolektivnu krivnju Hrvatima”

Centar Simon Wiesenthal iz Jeruzalema oštro je reagirao na izjave hrvatske predsjednice u Argentini.

Podsjetimo, Kolinda Grabar-Kitarović je prilikom posjeta Argentini tamošnjim Hrvatima rekla kako su nakon Drugog svjetskog rata mnogi Hrvati upravo u Argentini tražili i našli prostor slobode u kojem su mogli svjedočiti svoje domoljublje i isticati opravdane zahtjeve za slobodom hrvatskog naroda i domovine.

Ta izjava naišla je na žestoku reakciju jeruzalemskog centra Simon Wiesenthal, nazvanom po slavnom lovcu na naciste. U centru citiraju spornu izjavu hrvatske predsjednice te ističu kako je Kolinda to izjavila neovisno o činjenici da su među tim imigrantima bili i brojni ustaški ratni zločinci.

Direktor centra Simon Wiesenthal Efraim Zuroff poslao je pismo uredu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, a u njemu poimence nabraja tko je sve od ustaških čelnika nakon Drugog svjetskog rata pobjegao u Argentinu – ustaški poglavnik Ante Pavelić, šef ustaške tajne policije Eugen Dido Kvaternik i Dinko Šakić, zapovjednik logora Jasenovac.

Grabar-Kitarović odgovorila Zuroffu

Kolinda Grabar-Kitarović odgovorila je dr. Efraimu Zuroffu, direktoru Centra Simon Wiesenthal za Izrael i Istočnu Europu.

Njezino pismo prenosimo u cijelosti.

Zaprimila sam Vaše pismo koje se odnosi na moje obraćanje hrvatskoj zajednici u Argentinskoj Republici, prigodom mojeg službenog posjeta toj zemlji.  

S tim u vezi, odbacujem Vaša promašena tumačenja moje izjave iz obraćanja argentinskim Hrvatima. Naglašavam kako ista nije ni na koji način u suprotnosti s mojim vrlo jasno više puta izrečenim stavovima o Nezavisnoj Državi Hrvatskoj. Samo zlonamjerni komentari mogu iz navedene izjave iščitavati veličanje jednog totalitarnog režima i njegovih predvodnika.

Vaši opetovani pokušaji nametanja kolektivne stigme Republici Hrvatskoj, hrvatskom narodu i hrvatskom iseljeništvu, uključujući i argentinske Hrvate, su krajnje neprihvatljivi i za svaku osudu, napisala je u svojem pismu predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović.

(Hina)


5 komentara

 • Nitko bolje tog hohštaplera i trgovca ljudskim nesrećama i njihovom nedužnom krvlju u drugom svjetskom ratu od strane i fašista i nacista i komunista ,ne opisa od francuskog književnika, dramaturga i filozofa Alaina Finkelkrauta.
  On je o tom prevarantu koji se lažno predstavlja kao lovac na naciste azapravo je jadni lovac na novac i uspješan manipulator koji vrhunskim prevejanim metodama izvlači novac od raznih država ili udruga na svoj prljavi račun.
  A.finkelkraut je napisao knjigu koja je doživjela sjajan uspjeh prije jednog i poldesetljeća. Knjiga se zove Industrija Holokausta.
  U knjzi autor na briljantan način rasčlanjuje kako prevaranti i ucjenjivači poput dotičnog direktora centra S.Wieshentala iskamčuju novac na ime stvarnih židovskih žrtvi iz dr.sv rata i na njihovoj krvi i patnji lešinarski se bogate.
  To se jasno zove grabežljivim lešinarstvom. Hazarski pripadnici jedne sekte koja se lažno uvukla u Židovski narod pod krinkom pripadnost tom narodu , KORISTE SVAKU PRIGODU KAKO BI NAPAKOSTILI Izraelcima i kako bi na njih navukli bijes ostatka svijeta.
  Isus ih je javno pokazao i upozorio na njih za vrijeme svoga djelovanja, i to je općee poznato iz Evanđelja.
  On,Isus ih je s pravom nazvao Sinagoga Sotonina!
  Predstavljaju se Židovima a to nisu nego su Sotonino sjeme koje sije sjeme zabluda i zla. Kao takvi prokazani su za sva vremena i propast je njihov svršetak.
  O njima,trgovcima tuđom nesrećom i halapljivim lešinarima koji za novac trguju s tuđom nesrećom i patnjom,više puta pisao je i američki nobelovac Noam Chomsky.
  On je s pravom upozoravao na pravu prirodu njihovih interesa. Zato ga američke vlasti i dan danas smatraju nepoželjnim i na sve načine mu osporavaju javno obraćanje i iskazivanje široj javnosti svojih stavova.
  Takvim svojim istupima on je otvoreno ukazivao na,stvarnu moć zakulisnih vladara globalističkog (zapadnog) elitističkog lobija koji iz pozadine vlada i upravlja svim procesima kojima smo svjedoci u današnjem svijetu.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.