Kolinda Grabar Kitarović posjetila Dompes u Mostaru – Jabuka.tv

Kolinda Grabar Kitarović posjetila Dompes u Mostaru

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović posjetila je danas u Mostaru Dompes i tom prilikom razgovarala s fra Ikom Skokom koji ju je upoznao s radom ovog doma.

Podsjetimo hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović sinoć je u Mostaru nazočila na 18. Večernjakovom pečatu.

Posjetila sam zgradu Dompes (Domus Panis et Spiritus) u Mostaru. Franjevci Franjevačkog samostana sv. Petra i Pavla započeli su u siječnju 2015. godine gradnju doma za 150 siromašnih studenata iz brojnih obitelji. U sklopu toga objekta u rujnu 2017. otvorena je i pučka kuhinja pod imenom karizmatičnog i u ovim krajevima omiljenog fra Didaka Buntića te Međunarodni centar za dijalog posvećen sv. Franji Asiškom.

Život i djela fra Didaka zaslužuju jednu zasebnu priču i osvrt, a za današnji posjet potrebno je reći da je Dompes projekt koji, ne samo arhitektonski već i kroz razne druge sadržaje, oplemenjuje grad svojom ponudom studentima i Mostarcima svih generacija. Ovim projektom franjevci nastavljaju i nadopunjuju svoju višestoljetnu karitativnu, obrazovnu i kulturnu službu i prisutnost na ovim prostorima, objavila je predsjednica na svojem Facebook profilu.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • Što se pratrina smiješi, biće para, najidite se grabežljivci jednom više svojom politikom i korupcijom izgonite narod iz crkve a sposobne mlade iz države

  • Kad svećenicima nebi bila čast bit u društvu poiltičara nego obaveza to bi bilo dobro.Neznam,al mislim da su pojedini svećenici daleko od milosrđa,izgubili doticaj svojim poslanjom,družeci se sa doktorima,političarima i to isključivo i primarno!Vratite se među narod gdje vas čekaju vjernici,grešnici,Božiji narod koji se ponekad osjeća ostavljen od vas!

  • Idu izbori i probudi se osjecaj za hrvate u BiH kod nase presjednice. Sve se sad obilazi i suza se pusti i onda po starom. Moze li se netko sjetiti njenog ijednog obecanja a da ga ispunila. Nekog korisnog..!!!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.