Kolinda Grabar-Kitarović ima najveću potporu u zadnje dvije godine

Posjet srbijanskog predsjednika Vučića obilježio je mjesec na odlasku, a upravo taj događaj bio je povod brojnim polemikama je li je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović povukla dobar potez kada je prvog čovjeka naše susjedne zemlje pozvala u posjet. Ako je suditi po redovitom istraživanju Crobarometra Dnevnika Nove TV, onda jest. Predsjednica u posljednja dvije godine nikada nije imala bolji rejting.

Predsjednica Republike trenutačno ima najveću potporu za svoj rad u posljednje dvije godine. Rad joj podupire 56,6 posto, a ne podupire 36,6 posto birača, dok njih 6,7 posto ne zna.

Usprkos političkim strelicama koje često upućuje prema Vladi, njezin rad podupire 88 posto HDZ-ovih birača i većina, točnije 56 posto birača MOSTA te 40 posto birača Živog zida i na kraju, 37 posto birača SDP-a.

Koliko su popularni ili nepopularni vodeći političari

Predsjednica nakon sto je povećala potporu birača za svoj rad, tako je i kod birača povećala pozitivan dojam. U veljači o njoj pozitivan dojam ima 65 posto, a negativan njih 30 posto. I to je njezin najbolji rezultat u godinu dana.

Kod premijera Plenkovića nema bitnih promjena. I dalje više ispitanika o njemu ima negativan dojam, točnije njih 49, a pozitivan 44 posto građana.

Kod ostalih političara, čelnika oporbe, najbolje kod birača stoji Ivan Vilibor Sinčić o kojemu trenutačno pozitivan dojam ima 56 posto ispitanika, a negativan njih 34 posto. I on već iz mjeseca u mjesec prikuplja sve više birača koji o njemu imaju pozitivan dojam i tako već šesti mjesec zaredom.

Božo Petrov trenutačno može računati na 48 posto birača koji o njemu imaju pozitivan dojam te 42 posto njih koji o njemu misle negativno.

I na kraju, lider oporbe Davor Bernardić ima potporu kod samo 32 posto ispitanika, a o njemu negativan dojam ima 51 posto ispitanika.

Tko su najpopularniji političari

Kod HDZ-a trenutačno je najpopularnija Kolinda Grabar-Kitarović s potporom od 93 posto ispitanika, a odmah iz nje je Andrej Plenković s potporom od 91 posto, na trećem je mjestu među HDZ-ovcima Milan Bandić o kojemu pozitivan dojam ima 68 posto ispitanika.

SDP-ovim biračima najpopularnija je Anka Mrak Taritaš s potporom od 76 posto. Predsjednik stranke Davor Bernardić na drugom je mjestu s potporom od 70 posto, a na trećem je mjestu Ivan Vilibor Sinčić s potporom od 69 posto.

Kod Živog zida najpopularniji je predsjednik stranke Ivan Vilibor Sinčić s potporom od 90 posto, drugi je među članovima te stranke Božo Petrov s potporom od 59 posto, na trećem je mjestu Kolinda Grabar Kitarović koja uživa potporu 51 posto birača Živog zida.

I na kraju, među MOST-ovim biračima najpopularniji je predsjednik njihove stranke s potporom od 87 posto, odmah iza njega je Predsjednica s potporom od 78 posto birača MOSTA i na trećem je mjestu Ivan Vilibor Sinčić koji uživa povjerenje 60 posto birača MOSTA.

Sve tri institucije u veljači su povećale svoje ocjene kod birača, odnosno vratile povjerenje. Tako institucija Ureda Predsjednice dobiva ocjenu 3,17 ili „trojka“. Vlada ima ocjenu 2,47 ili „dvojku“ i to joj je najbolja ocjena u 11 mjeseci. I na kraju Hrvatski sabor koji je također popravio ocjenu, sada su na 2,03, što mu je najbolja ocjena u posljednjih 10 mjeseci.

Istraživanje je provela agencija IPSOS između 1. i 20. u mjesecu na uzorku od 973 punoljetnih građana iz cijele Hrvatske. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/- 3,3%, a za rejtinge stranaka +/-3,6%.

(www.jabuka.tv)

11 komentara

  • Ma od koga ona ima potporu? Od vucica mozda! Koja medijska laz…pored bisera koje u zadnje vrijeme prica,ovo je samo lazno izvještavanje…

  • Ima ona i te kako veliku podršku od svih onih šatoraša koji imaju dobre penzije. Pogotovo generala kojima nije briga što je privreda od tajkuna i hdz uništena. Nisu o tome nikada generali u penziji ni riječi kazali protiv svojih hdz pajdaša. Ali zato jesu druge kritizirali koji nisu u hdz i ne vole mučke i laži iz hdz kuhinje.

  • Drži se ti don Grubišića i on je propovijedao nauk protiv crkve koja mu je sve dala iu životu što je imao. Zato su ga i voljeli mediji sa crvene lijeve fašističko scene. D
    obar im je bio dok je pljuvao po ruci koja ga je hranila.
    Koliko čovjek treba biti ohol da se u sedamdeset i nekoj godini prijavi za mjesto gradonačelnika nekoggrada ili pak za župana te županije….a tek koliko jedan svećenik!? ,mora biti ohol da bi se kandidirao za te funkcije. neće mu biti lako niti jednostavno objasniti svoje postupke onom kome ćemo svi jednom polagati račun.

  • H koliko trebaju biti oholi licemjerni pojedini biskupi koji se gle čuda, čude zašto mladi masovno bježu vani raditi? Kako ne komentiraju afere svojih hdz prijatelja ti biskupi i javno prozivaju po imenima osuđene političare i tajkune?? Šute o tome biskupi. Lako njima biskupima kada žive u bogatstvu i raskoši. I nisu gladnih želudaca kao hr sirotinja. Zbog zna se politike.

  • U Hrvatskom političari svi slični. Hdz glumi patriote a samo gledaju svoju korist i svoju djecu osigurati. Sdp glumi da zeli braniti potlacene radnike i sirotinju a nikakav zakon za to nisu predložili ukratko nula. Jedino Živi Zid, Radnička fronta, Stranka pametno mogu nešto učiniti uz pomoć Mosta ako osvoje vlast. Od Hdz i Sdp nikakve koristi. ŽIVIO ŽIVI ZID !! Živio Ivan Pernar on je naš iz Konavala, a Konavljani su vrlo pametni i vrijedni ljudi..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.