Kolinda Grabar-Kitarović 51,40, Ivo Josipović 48,60 posto

U 19:00 sati zatvorena je većina birališta u Hrvatskoj, dok se u Bosni i Hercegovini zbog gužve i dalje glasuje.

Rezultati izlaznih anketa zaključno sa 18:00 sati:

Ivo Josipović 48,60 %
Kolinda Grabar-Kitarović 51,40 %

Prema prvim rezultatima izlaznih anketa koje je agencija Ipsos Plus provela za Novu TV u drugom krugu šestih predsjedničkih izbora u Hrvatskoj, bit će tijesno: Kolinda Grabar Kitarović osvaja 51,4 posto glasova, a Ivo Josipović 48,6 posto glasova. Podsjećamo, ove izlazne ankete ne uključuju glasove dijaspore, a moguća odstupanja od stvarnih rezultata mogu biti +/- četiri posto

U stožeru Kolinde Grabar Kitarović veliko je slavlje, pjeva se ‘Zovi, samo zovi’ i ‘Moja domovina’.

‘Teško je kontrolirati emocije. Zahvaljujem svima koji su izašli na birališta, veliki je odaziv. Naravno da smo sretni, potvrdila su se naša očekivanja. Građani žele promjene, snažnu, europsku, bolju Hrvatsku i vjerujem da je naša kandidatkinja buduća hrvatska predsjednica’, rekao je Gordan Jandroković za HRT.

Nešto je komornija atmosfera u stožeru Ive Josipovića, gdje je izjavu za HRT dao Mirando Mrsić.

‘Zahvaljujem se građanima što su izašli u velikom broju. Večeras će se dugo brojiti rezultati, pričekajmo. Izlazne ankete nisu obećavajuće, ali pričekajmo službene rezultate pa ćemo onda biti pametniji i tada ćemo govoriti o emocijama’, rekao je Mirando Mrsić.

Prema izlaznim anketama Ivo Josipović osvojio je 48,6 posto glasova, dok je predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović osvojila 51,4 posto. Podsjetimo, prvi krug predsjedničkih izbora 28. prosinca okončan je Josipovićevom tijesnom pobjedom s 38,46 posto osvojenih glasova, dok je Kolinda Grabar Kitarović osvojila 37,22 posto.

Iako rezultate izlaznih anketa treba uzeti s rezervom, u prvom krugu pokazali su tek malo odstupanje od rezultata Državnog izbornog povjerenstva.

Jabuka.tv oko 18:00 sati posjetila je biračko mjesto u Mostaru.

Uskoro opširnije…

izbori_hrvatska_1 izbori_hrvatska_2 izbori_hrvatska_3 izbori_hrvatska_4 izbori_hrvatska_5 izbori_hrvatska_6 izbori_hrvatska_7 izbori_hrvatska_8 izbori_hrvatska_11 izbori_hrvatska_12 izbori_hrvatska_13

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.