Koliko košta odlazak na svadbu?

Opremanje jednog para za odlazak na nečiju svadbu, ukupno gledano, košta 827 KM, izračunao je Republički zavod za statistiku Republike Srpske.

U to treba računati i cijenu poklona, cvijeća, kićenja svatova, kuverte kao najveće stavke, kao i izdatke za glazbu ukoliko su mladenci dopustili da gosti mogu naručivati pjesme, navode iz Zavoda, prenosi RTRS.

Kako bi se gošća prikladno pripremila za svadbu nužno je u prosjeku izdvojiti 310 KM, i to kako bi se kupili suknja, tunika i kožne cipele (salonke), a prije odlaska na slavlje nužno je koristiti i usluge frizera i kozmetičara, navodi Zavod u tekstu u kojem je analizirao koliko u prosjeku jedan par košta opremanje za odlazak na svadbu.

Za muškarca je u prosjeku potrebno u prosjeku izdvojiti 517 KM, od čega najviše košta odijelo, a potrebno je kupiti, pored toga, i košulju, potkošulju, kožne cipele, te koristiti usluge frizera.

Moguće su i drugačije kombinacije ili korištenje već kupljenih odjevnih predmeta, što značajno smanjuje cijenu opremanja za odlazak na svadbu.

S obzirom na to da se bliži sezona svatova i dok su sva svjetla kada je u pitanju svadba, s razlogom, uperena u mladu i mladoženju, Zavod fokus pažnje u ovoj analizi želi makar nakratko pomjeriti na goste, bez kojih ovaj radosni trenutak u životu mladenaca ne bi bio potpun, naglašeno je u tekstu.

U obzir su uzeti podaci koje Zavod prikuplja, svjestan činjenice da postoje i neke stavke kao što su pokloni, kuverta, glazba, cvijeće, kićenje svatova koje nije moguće statistički prikupiti i koji ovise od osobe do osobe ili statusa uzvanika.

Republički zavod za statistiku naveo je i podatke po kojima je u Srpskoj u 2021. godini registrirano 5.530 brakova, dok je prema preliminarnim podacima u prošloj godini sklopljeno 5.296 brakova.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

  • Prije petnaestak godina nitko osim bližih nije išao na šminkanje i frizure za svadbu, niti se svaki put morala nositi nova haljina. Eto gdje nam novac ode, na gluposti, pokušavajući zadiviti selo. Kad dođeš u svatove misliš da si u Hollywoodu.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.