Koliko je zdravo spavati s upaljenim svjetlom

Spavanje s upaljenim svjetlima može biti korisno ako pokušavate odrijemati tijekom dana i ne želite pasti u duboki san.

Izlaganje svjetlu tijekom spavanja otežava mozgu da postigne dublji san. Što više spavamo laganijim snom, oscilacije mozga (aktivnost) koje omogućuju da dođemo do dubljih faza spavanja imaju negativan efekt. Osim faktora koji izravno utječu na mozak, nedostatak dubokog sna od izlaganja svjetlosti također je povezan s još nekim posljedicama, prenosi Fokus.ba.

Spavanje s upaljenim svjetlom je povezano s depresijom. Plavo svjetlo iz uređaja može imati velike posljedice na raspoloženje. Nedostatak sna može uzrokovati vrtoglavicu i razdražljivost. Djeca koja ne spavaju dovoljno mogu biti hiperaktivna.

Manjak kvalitetnog sna dovodi do smanjenja koncentracije. To može biti posebno opasno ako vozite automobil ili upravljate određenim strojevima. Ako se svjetlo i dalje miješa u san na dugoročnom planu, mogli biste biti pri povećanom riziku od pojave određenih kroničnih bolesti koje uključuju visoki krvni tlak (hipertenzija), srčane bolesti i dijabetes tipa 2.

Spavanje s upaljenim svjetlima može biti korisno ako pokušavate odrijemati tijekom dana i ne želite pasti u duboki san. Međutim, ova tehnika i dalje ne odgovara kvaliteti sna. Noćna svjetla i drugi izvori svjetlosti mogu biti korisni za malu djecu koja se možda boje mraka. Kako djeca odrastaju, važno je početi ih odbijati od izvora svjetlosti noću kako bi mogli bolje spavati.

Generalno, rizici spavanja s upaljenim svjetlom nadmašuju sve moguće prednosti.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.