Kolege i prijatelji oprostili se od glumca Saše Petrovića

Kolege i prijatelji oprostili su se u petak od Aleksandra Saše Petrovića, na komemoraciji upriličenoj u Kamernom teatru 55 u Sarajevu.

Njegova kolegica s klase na sarajevskoj Akademiji scenskih umjetnosti, glumica Tatjana Šojić istaknula je talent, duhovitost, pronicljivost i glumačku inteligenciju Saše Petrovića, a istovremeno mu nije manjkalo ni kućnog odgoja.

Bio je, kaže, radosno fasciniran bogatim prostranstvom koji nudi glumački poziv. Radan i odgovoran, pedantan, temeljit u svemu što je radio. Kako je kazala, u klasi profesora Nenada Dizdarevića bilo ih je osam, a činilo da se je Saša Petrović bio najveći glumački potencijal od svih njih. Dok je govorila Tatjana Šojić, na ekranu iza njezinih leđa, smjenjivale su se scene iz filmova i predstava u kojima je igrao Saša Petrović.

Kolege i prijatelji oprostili su se od Aleksandra Petrovića dugim pljeskom, uz scene iz legendarne Audicije i lika Čabaravdića kojeg je on odigrao.

U knjigu žalosti upisali su se i žaljenje izrazili poštovatelji njegovog lika i djela, prenosi Fena.

Bosanskohercegovački glumac Aleksandar Saša Petrović preminuo je 27. siječnja, u 61. godini, nakon dugogodišnje borbe s bolešću zbog čega se povukao iz javnosti.

Prvu glavnu filmsku ulogu ostvario je u filmu Srđana Vuletića Teško je biti fin, za koju je dobio Srce Sarajeva za najboljeg glumca na Sarajevo Film Festivalu 2007. godine.

Publici će ostati prepoznatljiv po ulogama u filmovima Ničija zemlja, Ovo malo duše, Život radnika, Hajde da se volimo, Kuduz, Istočno od istoka, Prokleta je Amerika, Ničija zemlja, Gori vatra, Ljeto u Zlatnoj dolini, Nafaka.

(www.jabuka.tv | Foto: Amer Kajmović/Fena)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.