Koje zimske gume je najbolje staviti na automobil? – Jabuka.tv

Koje zimske gume je najbolje staviti na automobil?

Snijeg lanac

ADAC je za zimu 2015 testirao 19 modela zimskih guma u dimenziji 205/55R16. Continental TS850 kao pobjednik testiranja i Yokohama W.drive V905 na drugom mjestu su jedine gume koje su dobile ocjenu ”Vrlo Dobar”.

16 proizvođača je dobilo ocjenu ”Zadovoljavajuće” i jedan proizvođač ocjenu ”Loše”.

Continental TS850 je pobjednik u kategorijama: mokra cesta, snijeg, otpornost na trošenje dok je Yokohamina snaga u ponašanju na suhoj cesti.

U kategoriji ”Zadovoljavajućih” guma se ističu Goodyear Ultra Grip9, Michelin Alpin5 i Semperit Speed Grip-2 u ponašanju po suhoj cesti, Bridgestone LM001 po ledu. Goodyear gubi na ukupnoj ocjeni radi kočenja na suhoj podlozi dok su sva četiri proizvođača dobra po mokroj cesti.

Za Nokian WR D3 i BF Goodrich G-Force Winter slabo ponašanje na mokroj cesti je jedan od razloga za lošu ocjenu.

Jedina guma koja nije prošla testiranje je Avon Ice Touring posebice zbog ponašanja na mokroj cesti.

Napomena ADAC-a za brendove Dunlop, Hankook i Pirelli, nisu sudjelovali u testiranju zbog izrade novih modela koji nisu bili dostupni za kupnju prije testiranja.

Preporuka ADAC:
Najkompletnija zimska guma je Continental TS850 ili Yokohama W.drive V905.m Continental TS850 je jako dobar u potrošnji goriva, ponašanje po snijegu i po suhoj podlozi.

Yokohama je jako dobra u snijegu ali i po suhoj podlozi. ADAC je za potrebe testiranja kupovao gume na različitim mjestima, ukupno 28 guma (7 kompleta) svakog proizvođača kroz duži period kako bi se osigurala realna slika, svaki komplet je zatim vožen 450 kilometara kako bi se osiguralo realno ponašanje gume na testiranjima.

Za svakog proizvođača su nasumično birane 24 gume od 28 da bi konačni rezultat bio realan. Gume su tijekom testiranja bile pod „ključem“ kako ne bi došlo do kompromitacije uzoraka.

Karakteristike na suhoj podlozi su testirane na poligonu tvrtke Bridgestone u Italiji, mokra podloga, potrošnja goriva i buka su testirani na Continentalovom poligonu u Njemačkoj, trošenje gume je provođeno u planinama oko Landsberga, a dodatna istraživanja za potrošnju guma su provedena u laboratorijima tvrtke Bridgestone.

Karakteristike ponašanja po snijegu su testirane u Švicarskim Alpama. Sve detalje testiranja, načine ocjenjivana i što su sve testirane gume prošle provjerite na ADAC ZIMA 2015, priopćeno je.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

  • naravno..više im ama baš ništa ne vjerujem ako sam ikad vjerovao…naš narod misli da su WW auta najbolja na svitu, i kupe polovna golfa starog 6,7 godina sa 200 tkm i plate ga 15-20.000 km popravlja i plaća kvarove svako malo nešto (i to skupo nije to golf 2) samo da bu selo reklo vidi ga vozi golfa…cccc koji smo mi malograđani…ja npr imam Citoena C3 novog kupio 2006 prešao sa njim 350000 tkm po našim cestama, bez ikakvih kvarova (samo održavanje) al svi kažu to je francusko govno daj ti meni golfa polovnog…pa eto vozajte vi i dalje, ja dogodine prodajem citoena a uzimam vjer.istog ali novog, možda nekog Japanca jer su i oni skroz kvalitetni…a i ne kradu se 🙂

    • Nek su mu ti mongoloindi dunaroidz odgovorio, ti koji vozis golfa 2 i 83 god., i slusas u njemu i sad Sabana Saulica sa otvorena oba prednja prozora, i mislis da si faca u selu, to sto ti babe velebda si custa raspitaj se ne znaci da.misle da si lip nego da si krmak debeli…al neka nekabtu upak vozis das auto, musko auto, i vozi ga i dalje…
      Ps- volim sto se dokaza da ste lopovi i prevaranti, kao i vasa auta, nego sve pare ovog svita

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.